ΑΚΡΟΟΒΑΤΟΥΝ ΛΟΓΩ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

δεληγιαννηςΑντιμέτωπος με μια άνευ προηγουμένου γραφειοκρατία που θέτει σε κίνδυνο και αυτή ακόμη τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Λαρισαίων βρίσκεται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρουν οι απαραίτητες και προγραμματισμένες, αλλά και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, μέσω ΕΣΠΑ 39 προσλήψεις προσωπικού, επισκέπτεται σήμερα για 5η φορά τη γενική διευθύντρια του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως εξηγεί ο κ. Δεληγιάννης το υπουργείο για ανεξήγητους μέχρι στιγμής λόγους δν δίνει την έγκριση για την προκήρυξη του διαγωνισμού πρόσληψης των 39 συμβασιούχων που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην εύρυθμη λειτουργία των σταθμών.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο δήμος να αναζητεί εκ των έσω λύσεις είτε με την πρόσληψη 29 ατόμων με μπλοκάκια (η προκήρυξη τρέχει από σήμερα) είτε με την πρόσληψη συμβασιούχων δίμηνης διάρκειας με προκήρυξη που θα δημοσιευθεί πιθανότατα αύριο.

Παράλληλα ο κ. Δελληγιάννης απέστειλε επιστολή στους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς ζητώντας τη συνεργασία τους αλλά και την κατανόηση για της εσωτερικές αλλαγές που γίνονται αυτό το διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί στις επόμενες ημέρες η διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων.

Πάντως όπως αναφέρουν πηγές από το δημαρχείο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού και υπήρξε μεγάλος κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας κάποιων εξ αυτών, αφού παρατηρήθηκε το παράδοξο για την Ελλάδα φαινόμενο να υπάρχουν χρήματα και να μην υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού.

Απίστευτο και όμως ελληνικό, μόνο που η κακόγουστη φάρσα ελέω κυβέρνησης παίζεται στις πλάτες των παιδιών και των γονέων τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ