ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας

οταΗ συγκυβέρνηση, παρά τη δυσαρέσκεια όλο και περισσότερων κοινωνικών ομάδων που αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο μιας αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια υπό τις εντολές της τρόικα, συνεχίζει την επίθεσή της στο Δημόσιο Τομέα και ιδιαίτερα στους Ο.Τ.Α. με στόχο την εκχώρηση βασικών υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων της στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

Η «συγκριτική αξιολόγηση» θεωρείται ήδη μία διαδικασία «κλινικά νεκρή». Ο προσχηματικός επανέλεγχος μετατροπής των συμβάσεων που στόχο έχει να γεμίσει την λίστα των 6.000 απολύσεων που η συγκυβέρνηση έχει δεσμευτεί να πετύχει στο 2014, προφανώς δεν έχει τα προσδοκώμενα για αυτούς αποτελέσματα μετά τη δυναμική αντίδραση που υπήρξε από τη μεριά μας και μερίδας αιρετών.

Την ίδια στιγμή μεθοδεύουν νέα οικονομική αφαίμαξη των εργαζομένων στο Δημόσιο, εξομοιώνοντάς τους δήθεν με τον Ιδιωτικό Τομέα μέσω ενός νέου «ενιαίου μισθολογίου» που το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι να επεκτείνει την φτώχεια, την εξαθλίωση και τη μιζέρια σε κάθε εργασιακό χώρο.

Οι εργαζόμενοι στη Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνουμε ένα συνεχή, διαρκή και μακρύ αγώνα υπερασπιζόμενοι πολλές φορές άνισα και μονομερώς το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην «συγκριτική αξιολόγηση» και στον προσχηματικό επανέλεγχο, για να μην περάσει το νέο μισθολόγιο που μόνο μειώσεις μισθών επιφυλάσσει σε όλους τους εργαζόμενους, να αρθεί η πλήρη αναστολή προσλήψεων στους Ο.Τ.Α. προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε προσωπικό ιδιαίτερα των Υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα και των Κοινωνικών Δομών που οδηγεί στην πλήρη απαξίωση-διάλυση των Υπηρεσιών και εν τέλει την ιδιωτικοποίησή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας αποφάσισε να συμμετέχει στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη. Ο Σύλλογός μας, μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα προασπίζοντας το δικαίωμα στην εργασία, την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και διεκδικώντας στην Ελλάδα του 2014 να μην έχουμε μισθούς Κίνας, αλλά επαρκώς στελεχωμένες με μόνιμο προσωπικό, Υπηρεσίες με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ