ΕΚΛ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ, ΑΝΕΡΓΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η διοίκηση του κέντρου απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση και στην συγκέντρωση της Πέμπτης

εκλΗ διοίκηση του ΕΚΝΛ για μια ακόμη φορά σήμερα κάλεσε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους ανέργους, τους νέους και τις γυναίκες, να απαντήσουν με την μαζική και μαχητική συμμετοχή τους στην απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ, στην Κ. Πλατεία, στις συνθήκες που διαμορφώνουν από κοινού κυβέρνηση, Ε.Ε, μεγάλο κεφάλαιο και να σπάσουν το κλίμα της αδράνειας του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που υπονομεύει και «θάβει» την απεργία.

«Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δε μπορεί κάθε μέρα να υποφέρουμε εμείς, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ανάπτυξη που επικαλούνται και επιδιώκουν θα φέρει νέα κέρδη για τους λίγους και για τους πολλούς θα συνεχίζεται η ανέχεια, η ζωή με ψίχουλα. O κρατικός προϋπολογισμός του 2015 κινείται σ’ αυτό το πλαίσιο, κόβει σημαντικά κονδύλια απο την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις», σημείωσαν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η πανεργατική απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη και η συγκέντρωση στις 10.30 π.μ, στην Κ. Πλατεία, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ της πάλης απέναντι στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στο λαό κυβέρνηση, Ε.Ε και επιχειρηματικοί όμιλοι.

Σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση του ΕΚΛ αν δεν απαντήσουμε δυναμικά, έρχονται ακόμα χειρότερα! Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων δεν τους αρκεί!  Έρχονται νέες περικοπές στις συντάξεις, ετοιμάζουν τη σύνδεση της υγείας με τα ένσημα κάθε εργαζόμενου.

Η διοίκηση του ΕΚΛ απαίτησε ουσιαστικές αυξήσεις παντού με ΣΣΕ. Υπογραφή ΕΓΣΣΕ με επαναφορά στα 751 ευρώ του βασικού μισθού, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Να βάλουμε τέρμα στις ατομικές συμβάσεις. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νομοί που τσακίζουν τις Σ.Σ.Ε. Σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Ζήτησε επίσης να μη γίνει καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ