ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ “ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ” ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

SynantisiΣυνάντηση εργασίας εφ’ όλης της ύλης είχε το πρωί της Δευτέρας με τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία», μαζί με το δημοτικό σύμβουλο της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Αρσενόπουλο, το συντονιστή και το μέλος της ΟΜ Φαρσάλων Γιώργο Βαϊτσόπουλο και Κώστα Δρόσο, και το μέλος της παράταξης κ. Θανάση Τσαλόπουλο.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης επικεντρώθηκε σε ζητήματα άρδευσης και υδροδότησης του Δήμου και συγκεκριμένα: στις γεωτρήσεις του Δήμου στον Αγ. Γεώργιο, στη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, καθώς και στην κατασκευή του φράγματος στη θέση Κακλιτζόρεμα Διλόφου –που έχει παγώσει μολονότι έχει εγκριθεί από το 2009 η μελέτη του- και του φράγματος Παλιοδερλί Σκοπιάς –η ολοκλήρωση του οποίου αποτελεί και θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της εναλλακτικής του πρότασης για τη διαχείριση υδάτων στη Θεσσαλία.

Επί τάπητος τέθηκε επίσης το διαχρονικό πρόβλημα του οδικού άξονα Λάρισας-Φαρσάλων που ενώ δέχεται τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο, βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και είναι επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς, καθώς και του δρόμου Αμπελιάς-Παλαιομύλου που έχει υποστεί σε μήκος 4χλμ. καθίζηση και χρήζει άμεσης παρέμβασης. Επίσης συζητήθηκε η έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού στο Δήμο, η απογύμνωση της επαρχίας Φαρσάλων από Υπηρεσίες (η Εφορία έχει απομείνει με 2 υπαλλήλους, το υποκατάστημα της ΔΕΗ ετοιμάζεται να κλείσει), καθώς και το χρονίζον θέμα του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων.

Η βουλευτίνα και επικεφαλής της παράταξης τόνισε ότι θα προωθήσει τα ζητήματα τόσο περιφερειακά όσο και κεντρικά, σε συνεργασία με το Δήμο Φαρσάλων, συμπληρώνοντας ότι όλες οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.

Στη σύσκεψη, από την πλευρά του Δήμου Φαρσάλων, το παρών έδωσαν η διευθύντρια του Δήμου κ. Ελ. Μπαχατίρογλου, καθώς και οι προϊστάμενοι Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών κ.κ. Παρ. Μπαλαμπάνη και Αν. Λιάπης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ