ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ Ο Δ. ΓΕΛΑΛΗΣ

fotoΣτην τελετή βράβευσης της Στ` Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βερδικούσας που συμμετείχε στον 1ο  Μαθητικό Διαγωνισμό του ΕΚΕΔΙΣΥ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού) με τίτλο «Αναμνήσεις από τα παλιά σχολικά χρόνια», παρευρέθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νέου Μουσείου Ακρόπολης. Αντιπροσωπεία μαθητών με τη συνοδεία της δ/ντριας και του δασκάλου τους αλλά και των γονιών τους παρευρέθηκαν στην όμορφη τελετή και παρέλαβαν το βραβείο από τον βουλευτή, ο οποίος θυμήθηκε τα μαθητικά του χρόνια στο σχολείο της Βερδικούσσας και κατέθεσε τις παιδικές του μαθητικές αναμνήσεις.

Οι μαθητές: Αβδουλά Ραφαηλία, Δίχρης Ιωάννης, Δημήτρης Αθανάσιος, Θάνος Ιωάννης, Κατσάνου Σταματία, Κόκκα Ηλιάνα, Μούμος Χρήστος, Μπακαλβάς Θέμης, Μπουνταλάς Αποστόλης, Μπλιάμπλιας Γεώργιος, Μπαριώτα Ηλιάνα, Νυχτερίδας Ραφαήλ και Πουρνάρας Γεώργιος με τη βοήθεια και συμπαράσταση του δασκάλου τους κ. Καρβέλη Βασίλειου και της δ/ντριας κ. Μπακάλμπαση Ελένης δημιούργησαν ένα μικρό αλλά άκρως αποτελεσματικό βίντεο με τον τίτλο «Το σχολείο των παππούδων μας», το οποίο διακρίθηκε και απέσπασε βραβείο και στο οποίο ο παππούς Κατίνας Μ. με τρόπο γλαφυρό και παραστατικό περιέγραφε τα μαθητικά του χρόνια και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι μαθητές της εποχής του.

Ο βουλευτής μεταξύ άλλων, τόνισε: «Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τον θαυμασμό μου για όλα τα έργα των μαθητών και παράλληλα να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους δασκάλους, στους γονείς και κυρίως στις μαθήτριες και στους μαθητές για την επιτυχία τους, αναγνωρίζοντας ότι η επιβράβευση είναι αποτέλεσμα μιας απαιτητικής και δύσκολης προσπάθειας από μέρους τους.

Εύχομαι το Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσας να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του με τη συμβολή όλων μας. Η νέα γενιά της περιοχής μας αποδεικνύεται αντάξια των προσδοκιών μας και μας γεμίζει με χαμόγελα και περηφάνια. Στις δύσκολες εποχές, όπως αυτή που διανύουμε, αποδεικνύεται ότι η νέα γενιά μας προσφέρει ένα πολύ σημαντικό έργο και μας γεμίζει ελπίδες. Φανερώνει πως οι νέοι μπορούν να πετύχουν πολλά αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ