ΑΠΟ ΤΗ CIA ΣΤΗ ΜΟΣΑΝΤ

KIKILIASΑπό τη CIA στη Μοσάντ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας. Μετά τις επαφές που είχε στις ΗΠΑ με στελέχη της CIA, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ, όπου επίσης θα συνομιλήσει με στελέχη των εκεί μυστικών υπηρεσιών.

Η επίσκεψη του Β. Κικίλια στο Ισραήλ αποτελεί ακόμα ένα βήμα προς την κατεύθυνση εμβάθυνσης της συνεργασίας της Αθήνας με το Τελ Αβίβ τόσο στο θέμα της ΑΟΖ όσο και στο ζήτημα της μετανάστευσης, και της εσωτερικής ασφάλειας.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και το ενδεχόμενο προμήθειας από την ΕΛ.ΑΣ. μη επανδρωμένων ιπτάμενων αεροσκαφών, drones, που ανακοινώθηκε ότι θα χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη των συνόρων και για τη μετάδοση εικόνας από αέρος σε πραγματικό χρόνο.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών και τον Διευθυντή Πολιτικο-Στρατιωτικών Υποθέσεων του υπουργείου Άμυνας και σύμβουλο Αμυντικής Ασφάλειας του Ισραήλ.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας του Β. Κικίλια με τον ομόλογό του υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας.

Την Πέμπτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα επισκεφθεί την Υπηρεσία Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του Ισραήλ SIBAT , το Αρχηγείο της Υπηρεσίας Lahav 433, καθώς και χώρο μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV-Unmanned Aerial Vehicles.

Ο κύκλος των επισκέψεων του έλληνα υπουργού θα ολοκληρωθεί στο Κέντρο Ελέγχου και Επιχειρήσεων Mabat 2000, στο Αστυνομικό Τμήμα της Παλαιάς Πόλης.

thepressproject.gr