ΔΙΩΤΗ – ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΟΧΩΡΙΟΥ

Διώτη_ΒοτανοχώριΜε κτηνοτρόφους της περιοχής του Βοτανοχωρίου συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 21/11 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη βουλευτίνα Λάρισας Ηρώ Διώτη και τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Τυρνάβου Αλέκο Χατζηκρανιώτη, με κύριο αντικείμενο το σοβαρότατο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια οι οικογένειες που διαμένουν μόνιμα στην περιοχή και εκτρέφουν εκεί πάνω από 15.000 αιγοπρόβατα.

Όπως τόνισαν οι κτηνοτρόφοι, το πρόβλημα είναι οξύτατο αφού σε μια περιοχή εκατοντάδων στρεμμάτων δεν υπάρχει καθόλου παροχή νερού και αναγκάζονται να μεταφέρουν νερό από τον Τύρναβο, τόσο για τις ανάγκες των οικογενειών τους όσο και για τις ανάγκες των κτηνοτροφικών μονάδων τους.

«Είναι θετικό ότι ο Δήμος Τυρνάβου βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης σχετικής μελέτης για την άρδευση της περιοχής. Μένει να δείξει αν η Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα τηρήσει πρόσφατη δέσμευσή της, σύμφωνα με την οποία στην πρώτη πρόσκληση για αρδευτικά έργα που αναμένεται να γίνει στο α’ εξάμηνο του νέου έτους, θα ενταχθεί και η μελέτη για το αρδευτικό του Βοτανοχωρίου» τόνισε η βουλευτίνα και συμπλήρωσε: «Σε κάθε περίπτωση εμείς, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και σε επίπεδο Βουλής, θα αναδείξουμε το ζήτημα, συμβάλλοντας στην επίλυσή του».

Αμέσως μετά τη συνάντηση, το κλιμάκιο που αποτελούνταν επίσης από τον υπεύθυνο Αγροτικού της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπαδόπουλο και το μέλος του Τμήματος Γιώργο Κολοβό, βρέθηκε με τους αρμοδίους για τη σύνταξη της μελέτης μηχανικούς και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κων/νο Κουλιό, από τους οποίους ενημερώθηκαν για την πορεία εκπόνησής της.

Το βράδυ του Σαββάτου 22/11, η βουλευτίνα επισκέφτηκε το Λιβάδι Ελασσόνας, όπου συνομίλησε επίσης με κτηνοτρόφους, για τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου (προσβολή εκμεταλλεύσεων από καταρροϊκό πυρετό, ορισμό βοσκοτόπων, προβλέψεις της νέας ΚΑΠ, σφαγεία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ