ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Ανακοίνωση – κάλεσμα του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής Λάρισας

META LarisasΛίγο πριν την οριστική της εκδίωξη από τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους, η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ενόψει της ολοκλήρωσης της «τελικής συμφωνίας» με την Τρόικα, δίνει τα «ρέστα» της, εκτελώντας κάθε απαίτηση των δανειστών και των εργοδοτών.

Ελπίζει ότι με τον τρόπο αυτό θα της δώσουν «το φιλί της ζωής», ότι θα πάρει μια ανάσα μήπως καταφέρει να διασωθεί -έστω και για λίγο-, σε συνδυασμό και με τα «πολιτικά παιχνίδια» που προσπαθεί να παίξει με την Προεδρική εκλογή.

Η Κυβέρνηση, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την Τρόικα, ετοιμάζει εδώ και τώρα την ολοκληρωτική ισοπέδωση και των τελευταίων ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που μας έχουν απομείνει. Με πρόσχημα τη δήθεν «ολοκλήρωση του Μνημονίου», είναι ήδη στο συρτάρι το τελικό πακέτο της ασφαλιστικής ,συνταξιοδοτικής εξαθλίωσης και μέτρα που στοχεύουν στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, όπως:

  • Νέα επώδυνη μείωση των κύριων συντάξεων έως και 30%, με αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού τους από το 2015
  • Σφαγιασμό των κατώτατων συντάξεων, μέσω της πλήρους αναλογικότητας των εισφορών και αύξηση των ελάχιστων ετών ασφάλισης για την χορήγηση της κατώτατης σύνταξης από τα 15 στα 20 έτη. Αποτέλεσμα θα είναι ότι η κατώτατη σύνταξη από 487 ευρώ, να πάει στα 280-310 και μάλιστα με 20 έτη ασφάλισης.
  • Νέο πετσόκομμα στο ΕΚΑΣ
  • Κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων και η συνταξιοδότηση ακόμα και κοινωνικά ευπαθών ομάδων στα 62
  • Συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων
  • Πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων
  • Μείωση του εισοδήματος μέσω του ΕΝΦΙΑ και της υπερφορολόγησης των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.
  • Περιορισμό στο δικαίωμα της Απεργίας

Είναι φανερό ότι εργαζόμενοι – συνταξιούχοι και άνεργοι, όλοι μας βρισκόμαστε μπροστά στο τελειωτικό χτύπημα του ασφαλιστικού και των συντάξεων μας.

Η απερχόμενη Κυβέρνηση αφήνει πίσω της κοινωνικά συντρίμμια, γενίκευση της κοινωνικής εξαθλίωσης και της φτώχειας.

Καταγγέλλουμε επίσης τη διοίκηση του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, η οποία συγκροτήθηκε με τις γνωστές πραξικοπηματικές διαδικασίες –με τη συμμαχία ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ- προκειμένου να αποκλείσουν από τη διαδικασία τους αντιπροσώπους της ΕΛΜΕ, και την καλούμε να παραιτηθεί γιατί δεν εκφράζει τίποτε περισσότερο πέρα από τον εαυτό της και να συγκαλέσει νέα συνέλευση των αντιπροσώπων σε ένα δίμηνο από τώρα, έτσι ώστε να ολοκληρώσουν τα σωματεία τις διαδικασίες εκλογής αντιπροσώπων και να εκλεγεί μια διοίκηση που να εκφράζει τη νέα πραγματικότητα στα συνδικάτα και, το κυριότερο, να μπορεί πραγματικά να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε αυτή τη δύσκολη πράγματι κατάσταση που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, καθώς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Ο συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των νέων, των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αγροτών, όλων όσων γενικότερα πλήττονται από τη βάρβαρη και αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική, είναι μονόδρομος και η μόνη απάντηση σε αυτή την πολιτική της καταστροφής.

Αν δεν αντισταθούμε συντονισμένα και αγωνιστικά, θα μας εξοντώσουν οριστικά!

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία.

ΛΕΜΕ “ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ,ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ,ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ