ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΟΥ 26ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

B2-TXAgCEAAr295Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το δημοσίευμα του paidis. com αναφορικά με τη στάση συνοδών-εκπαιδευτικών κατά την πρόσφατη επίσκεψη δημοτικού σχολείου της Λάρισας στην Αθήνα, στη θέα των Σύριων προσφύγων που ζητούν άσυλο, στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη χώρα μας.

Απαντώντας σε σχόλιο που υπογράφει η ομάδα εκπαιδευτικών-συνοδών του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (αλήθεια ονόματα δεν έχουν, όχι τίποτα άλλο αλλά το κείμενο είναι ενυπόγραφο) έχω να επισημάνω τα εξής:

Στα 25 χρόνια που δημοσιογραφώ ουδέποτε αμφισβητήθηκε το κύρος και η διασταύρωση της πληροφορίας, όπως και ποτέ για κανένα λόγο και υπό οποιαδήποτε πίεση ή  μηνυτήρια απειλή δεν αποκάλυψα τις πηγές μου!

Αλήθεια όμως, από πότε θίγουν τα γραφόμενα και η ΑΚΡΙΒΗΣ απεικόνιση των γεγονότων, στα οποία και ΕΠΙΜΕΝΩ?

Οι πράξεις θίγουν και όχι η δημοσιογραφική πένα που απλά τις μεταφέρει, αν και μεταξύ μας για την αποκατάσταση της τιμής του σχολείου σας, ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΣ το ξαναγράφω, φρόντισαν οι ίδιοι οι μαθητές του με τη στάση τους. Οι μαθητές ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ!

Και για να τελειώνουμε με τους… θιγμένους και τους εύθικτους.

Φαντάζομαι σε μένα όλο και κάτι θα βρείτε να «ψελίσσεται» αναρωτιέμαι όμως,  με τι μούτρα θα πράξετε το ίδιο και στους μαθητές σας όταν θα σας ρωτούν κοιτώντας σας στα μάτια?

Υ.Γ. Επειδή το θέμα έχει πάρει διάσταση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία κατέφυγαν ορισμένοι πολύ πριν απευθυνθούν στο μέσο που φιλοξενεί και στηρίζει τη… «δημοσιογραφία μου» οφείλω να προσθέσω και κάτι τελευταίο.

Με μεγάλη μου χαρά αλλά και κατάπληξη διαπιστώνω πως υπάρχουν συμπολίτες που γνωρίζουν ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ το «στέκι» των εξαθλιωμένων προσφύγων ώστε να είναι σε θέση να προτείνουν… εναλλακτικές διαδρομές,  από την Όθωνος  ας πούμε, σε όσους θέλουν να τους αποφύγουν!!!!

Αυτά για την αποκατάσταση της… αποκατε-στημένης αλήθειας σας και μη χειρότερα…

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ