ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΠΗΝΕΙΟςΟ Σύλλογος Φίλων του Πηνειού και του Παραποτάμιου Πολιτισμού διοργανώνει ημερίδα, στις 27 Νοεμβρίου 2014, στις 7.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» με κεντρικό τίτλο:«Πηνειός , το ποτάμι στη ζωή μας» και προσκαλεί το κοινό της πόλης να συμμετέχει στη συζήτηση. Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

Ο Πηνειός και οι δύο κοίτες του, μέσα και έξω από τη Λάρισα είναι το επίκεντρο της δραστηριότητας του Συλλόγου. Σήμερα ,μετά από είκοσι και πλέον χρόνια, αυτό κομμάτι της πόλης έχει ενταχθεί στη κοινωνική συνείδηση. Έχει αποκτήσει πολυπληθείς χρήστες μιας άλλης νοοτροπίας, που περπατούν, αθλούνται, ηρεμούν και απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους, με έναν τρόπο διαφορετικό από αυτόν μιας πολύβουης πλατείας. Έναν τρόπο που μπορεί να χαρακτηριστεί αναγκαίος  στις συνθήκες μιας μεγαλούπολης, όπως εξελίσσεται η Λάρισα.

Επειδή όμως υπάρχουν προβλήματα τόσο στην ανάδειξη όσο και στην αξιοποίηση αυτού του χώρου, θεωρούμε απαραίτητο να ξανασυζητήσουμε για το ποτάμι και να ξανασχεδιάσουμε τις λειτουργίες του.

Πάγιο αίτημα του Συλλόγου αποτελεί η ανάδειξη αυτού του χώρου και τα έργα να γίνονται με προδιαγραφές που να εναρμονίζονται με το οικοσύστημα του ποταμού.

Για αυτό το λόγο ο Σύλλογος διοργανώνει ημερίδα, στις 27 Νοεμβρίου 2014, στις 7.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» με κεντρικό τίτλο:«Πηνειός , το ποτάμι στη ζωή μας» και προσκαλεί το κοινό της πόλης να συμμετέχει στη συζήτηση.

Πρόγραμμα

1.Εισήγηση συλλόγου- παρουσίαση

2.«Παρόχθια δασικά οικοσυστήματα. Λειτουργίες, διαχείριση και αξιοποίηση αυτών». εισηγητής κ. Ευθυμίου Γιώργος, επίκουρος καθηγητής Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

3.«Χρήση του ξύλου ως υλικό προβολής και ανάδειξης χώρου», εισηγητής κ. Νταλός Γιώργος, καθηγητής Σχεδιασμού – Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, ΤΕΙ Θεσσαλίας

4. «Δραστηριότητες στο ποτάμι», εισηγητής κ. Καλλιώρας Χρήστος

5. Παρεμβάσεις- συζήτηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ