ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΠΕ – ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΖΗΤΑ Ο “ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ”

δρομος ανατροπήςΕπιστολή προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών κ. Κώστα Αγοραστό απέστειλε η επικεφαλής της παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» Ηρώ Διώτη, περιφερειακή σύμβουλος, ζητώντας την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε μια σειρά ζητημάτων.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Με αφορμή (α) την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών -της οποίας προεδρεύετε- παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου, του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη και του Υφυπουργού κ. Γιώργου Ντόλιου, (β) την κατάθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 στις 21 Νοεμβρίου και την εισαγωγή του στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς και (γ) τα δημοσιεύματα που φέρουν το Υπουργείο Εσωτερικών να προτίθεται να φέρει πολυνομοσχέδιο για τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

ως επικεφαλής του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία» αιτούμαι εκ μέρους της παράταξης, την εκτός Ημερησίας Διάταξης ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου επί των προαναφερθέντων θεμάτων.

Επειδή στο κατατεθέν σ/ν Κύρωσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, τα κονδύλια ειδικά για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και για τη μεταφορά μαθητών, είναι αισθητά μειωμένα και σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των Περιφερειών –μεταξύ αυτών και της Θεσσαλίας-, θεωρούμε ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η εκ μέρους σας ενημέρωση του Σώματος για τα διαλαμβανόμενα στη συνεδρίαση της ΕΝ.ΠΕ. παρόντος του Υπουργού Εσωτερικών, για τη θέση της ΕΝ.ΠΕ. στα περιλαμβανόμενα για τους ΟΤΑ Β’ Βαθμού στον Προϋπολογισμό οικ. Έτους 2015, καθώς και για την πληροφόρηση που ενδεχομένως έχετε, για το υπό επεξεργασία προσχέδιο νόμου του ΥΠ.ΕΣ. για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εάν κρίνετε ότι δυνάμεθα χρονικά, προτείνουμε ως παράταξη η ενημέρωση αυτή να γίνει στην έναρξη της συνεδρίασης αυτής της Παρασκευής 28 Νοεμβρίου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ