ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤ. ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

A23Την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία από λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζήτησε, ήδη, ο Εισαγγελέας Εφετών Π. Παναγιωτόπουλος, που ερευνά εκ νέου την υπόθεση των καταγγελιών περί εξαγοράς βουλευτών, ενόψει της προεδρικής εκλογής, με αφορμή τις καταγγελίες της βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου.

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η πολύωρη κατάθεση της βουλευτή ενώπιον του Εισαγγελέα και, σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Ξουλίδου αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όσα, ήδη, έχει υποστηρίξει και δημόσια περί προσπάθειας δωροδοκίας βουλευτών.

Εμφανίστηκε μάλιστα βέβαιη ότι δεν είναι η μόνη που δέχθηκε ανάλογες προτάσεις έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής των ΑΝΕΛ κατέθεσε στον κ. Παναγιωτόπουλο ολόκληρο το ιστορικό της προσέγγισης που είπε ότι της έγινε από τον κ. Γιώργο Σούκουρη, υποστηρίζοντας ότι από τον περασμένο Μάρτιο έγινε η πρώτη προσπάθεια.  Από τον Ιούνιο και μετά, φέρεται να υποστήριξε η βουλευτής, πύκνωσαν οι επικοινωνίες, ενώ από τα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου έγινε η πρώτη κρούση για τα χρήματα.

Η βουλευτής φέρεται να έδωσε λεπτομερή στοιχεία και να προσκόμισε στον Εισαγγελέα φωτοτυπίες όλων των μηνυμάτων που έχει ανταλλάξει με το καταγγελλόμενο πρόσωπο. Αναφέρθηκε μάλιστα εκτενώς σε δύο από αυτά τα μηνύματα: Το ένα, όπως φέρεται να υποστηρίζει η μάρτυρας, έλεγε: «Μια ευκαιρία έχεις στη ζωή σου», προτρέποντάς την να δεχθεί χρήματα και το δεύτερο, που δέχθηκε στις 20 του μήνα που ανέφερε: «1-0. Ο Μελάς τα πήρε. Θυμάστε τι σας έλεγα;».

Στον κατάλογο των προσώπων που θα καλέσει σε κατάθεση ο κ. Παναγιωτόπουλος, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο βουλευτής της ΝΔ ‘Αδωνις Γεωργιάδης και ο καταγγελλόμενος από την βουλευτή, Γιώργος Σούκουρης.

amna.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ