ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

DE4Την 7η θέση κατέκτησε η ομάδα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, με θέμα το Διάστημα, που πραγματοποιήθηκε στo Σότσι της Ρωσίας από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2014.

Η ομάδα έχοντας κατακτήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, εκπροσώπησε και φέτος τη χώρα μας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 390 ομάδες από 47 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορία open στην οποία συμμετείχε η Ελληνική Ομάδα, θεωρείται ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς σε αυτήν λαμβάνουν μέρος και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, όπως φοιτητές Πανεπιστημίων, ακόμη και επαγγελματίες, από όλον τον κόσμο.

Υπεύθυνος για την προετοιμασία της ομάδας ήταν ο καθηγητής Πληροφορικής και Αναπληρωτής Διευθυντής του Λυκείου κύριος Δημήτριος Μωραΐτης.

Η ομάδα, με το όνομα «Minders» αποτελείται από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου Στυλιανό Αγορόπουλο, Αλέξανδρο Λέσση και Δημήτριο Ελευθεριάδη, αλλά και τους απόφοιτους του σχολείου Ορφέα-Ιωάννη Ζαφείρη -φοιτητή πλέον του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων- και ΙάσοναΤαούκη –φοιτητή πλέον του τμήματος Ψηφιακών

Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Δημιούργημά της το ρομποτικό σύστημα ShineSpace, ένα εργαλείο για τη συλλογή και αξιοποίηση των σπανίων μετάλλων και του πάγου που βρίσκονται στους αστεροειδείς.

Πολύτιμη βοήθεια στην προσπάθεια της ομάδας προσέφερε και ο καθηγητής του Σχολείου κύριος Δημήτριος Παπαδόπουλος.

Senior High age group

Place Team name Country
1 Ultimate Upon great fire the book-heroic one Hong Kong
2 The Strong Sign Russia
3 devil’s dozen Russia
4 LEGOCRAFT Germany
5 RoboCruisers S USA
6 EXCELSIOR Japan
7 MINDERS Greece
8 Möp – Ihre Schwachstrommechaniker Germany

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ