ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ JOHNS HOPKINS ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι εξετάσεις επιλογής στη Λάρισα θα πραγματοποιηθούν στις 6 και 7 Δεκεμβρίου

ανατολιαΤο Κέντρο για τα Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας του Κολλεγίου Ανατόλια, ενός μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού με ιστορία 128 ετών, με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που χρηματοδοτεί τη λειτουργία του Κέντρου και χορηγεί μεγάλο αριθμό υποτροφιών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά τέθηκε φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων .

Το Κέντρο για τα Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια ξεκίνησε την άνοιξη του 2014 απευθυνόμενο σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από ολόκληρη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. (Περισσότερα στοιχεία και παρουσίαση του Κέντρου θα βρείτε στο συνοδευτικό επισυναπτόμενο αρχείο).

Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά το οποίο προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και αγάπη για τη μάθηση, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Για τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου διεξήχθησαν πέρυσι εξετάσεις σε όλη την Ελλάδα με και τη συνεργασία πολλών Δημόσιων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Στις εξετάσεις συμμετείχαν περισσότερα από 1.500 παιδιών, από τα οποία 90 μαθητές κρίθηκαν επιλέξιμοι και παρακολούθησαν το πρώτο Θερινό Σχολείο που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2014 με πολύ μεγάλη επιτυχία και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Ενημερωτικά, σας αναφέρουμε ότι η ίδρυση του CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια ανακοινώθηκε στις 16 Μαΐου 2013, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων συμμετείχε η τότε Ειδική Γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης κ. Αθηνά Λινού η οποία μετέφερε στον χαιρετισμό της τη στήριξη της πρωτοβουλίας εκ μέρους του Υπουργείου.

Η επίσημη παρουσίαση του CTY Greece πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2013, στη Βαλτιμόρη, έδρα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Τον Οκτώβριο του 2013 το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας &  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ακολούθησαν παρουσιάσεις στη Λάρισα και την Πάτρα με τη συνδιοργάνωση και υποστήριξη των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας αντίστοιχα.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις πόλεις: Αθήνα, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Ηράκλειο, Χανιά, Πάτρα, Τρίπολη, Μυτιλήνη, Κοζάνη και Ρόδο. Οι εξετάσεις στη Λάρισα θα διεξαχθούν στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του κέντρου στο http://www.cty-greece.gr.

Δείτε ΕΔΩ σχετικό ρεπορτάζ που είχε φιλοξενήσει τον Ιούνιο το paidis.com

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ