7 ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΚΑΙ… ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ!

Z29Το αλουμινόχαρτο δεν είναι φίλος μόνο κάθε καλής μαγείρισας που τυλίγει τα φαγητά της με αυτό για να διατηρηθούν! Είναι ένα πολύτιμο υλικό για πολλές ακόμη χρήσεις μέσα στο σπίτι.

1. Στρώσε τα συρτάρια και τα ντουλάπια σου
Το αλουμινόχαρτο δεν είναι μόνο εύκολο να καθοριστεί με ένα σφουγγάρι, αλλά αντανακλά φως και έτσι θα φωτίσει τις σκοτεινές γωνίες των συρταριών που δε βλέπεις.

2. Γυάλισε τα ασημικά σου
Εξαιτίας μιας χημικής αντίδρασης το αλουμινόχαρτο καταφέρνει να ξεθαμπώσει τα αντικείμενα από ασήμι. Ντύσε εσωτερικά ένα πλαστικό κουτί με αλουμινόχαρτο (η γυαλιστερή επιφάνεια να φαίνεται) και ρίξε μέσα ¼ φλιτζανιού σόδας και βραστό νερό. Ανακάτεψε και αφήσε τα αντικείμενα μέσα για ένα τέταρτο. Θα τα βγάλεις καινούργια!

3. Καθάρισε εύκολα το γκριλ
Αν είσαι από τις γυναίκες που μαγειρεύουν καθημερινά και δύσκολα φαγητά στο φούρνο, θα γνωρίζεις πολύ καλά πως ο καθαρισμός του γκριλ είναι μια κουραστική διαδικασία. Αντί να χρησιμοποιήσεις βαριά καθαριστικά από το σούπερ μάρκετ είναι προτιμότερο να κάνεις μπάλα λίγο αλουμινόχαρτο και με αυτό να τρίψεις τις περιοχές της κουζίνας που έχουν κολλήσει τα καμένα λίπη. Αποτελεσματικό και γρήγορο!

4. Προστάτεψε την πίτα που ψήνεις
Είσαι πρωτάρα στο ψήσιμο; Κανένα πρόβλημα! Βάλε την πίτα που ψήνεις στον θάλαμο της κουζίνας και κάλυψε τις γωνίες της με αλουμινόχαρτο (σαν δαχτυλίδι) για να μην καεί η ζύμη στην άκρη όσο ψήνεται το υπόλοιπο υλικό.

5. Φόβισε τα πουλιά
Λατρεύεις τη φύση και τα πλάσματά της! Αν όμως έχεις στον κήπο σου οπωροφόρα δέντρα μάλλον δε θα θέλεις τα πουλιά να σου χαλάσουν τη σοδειά. Για αυτό κόψε σε λωρίδες αλουμινόχαρτο και κρεμάστε τις στα δέντρα. Αυτό είναι αρκετό για να τα κρατήσει μακριά.

6. Μετακίνησε βαριά έπιπλα
Τύλιξε τα πόδια του καναπέ σου με μερικά φύλα αλουμινόχαρτου για να γίνει πιο εύκολη η μετακίνησή του. Απόφυγε, όμως, να κάνεις το κόλπο σε επιφάνειες που μπορούν να γρατζουνιστούν από το αλουμινόχαρτο, όπως ξύλο.

7. Σιδέρωσε γρήγορα και αποτελεσματικά
Το αλουμινόχαρτο αντανακλά θερμότητα και αυτό σε βοηθάει να κάνεις πιο εύκολα τις τσακίσεις στα παντελόνια σου και να σιδερώνεις τα πουκάμισα τόσο τέλεια όσο και η μαμά σου! Τοποθέτησε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου κάτω από το ύφασμα της σιδερώστρας και θα δεις διαφορά.

ingossip.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ