ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ –Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

κικιλιαςΠαρακολουθήσαμε πρόσφατα μέσα από τους δέκτες των τηλεοράσεών μας την ”έκρηξη” του Υ.Δ.Τ. κ. ΚΙΚΙΛΙΑ που είχε σχέση με τα μέτρα τάξης που έλαβαν οι αξ/κοί στην Πάτρα κατά την επίσκεψή του στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Από πρώτη φαινομενικά άποψη ο κ . Υπουργός δημιούργησε ”εντυπώσεις” που πιθανότατα σε μερίδα του κόσμου η οποία και να συμφώνησε μαζί του για την υπερβολή των ληφθέντων μέτρων για την ασφάλειά του και να επικρότησαν την ”έκρηξή του”.

Μέχρι εκεί και εγώ προσωπικά θα συμφωνήσω, αφού ζούμε σε δημοκρατική χώρα και οι υπερβολή των μέτρων ασφαλείας ”για χάρη του” ήταν υπερβολική και ίσως και αντιπαθητική προς τους πολίτες.

Πίσω όμως από την ”βιτρίνα” των ”βαρύγδουπαων” δηλώσεών του, ο νύν Υπουργός και πρώην μπασκετμπολίστας έκανε ”φάουλ” και το ”τρίποντο” που προσπάθησε να πετύχει ακυρώθηκε και τούτο γιατί .

1. Η ”φιλολαϊκή” έκρηξη της οργής του θα μπορούσε και θα έπρεπε να γίνει όχι on camera , αλλά out of camera και να μη πρωταγωνιστήσει έτσι  σαν σε θεατρικό μονόπρακτο.

2. Ό τρόπος, ο τόνος των δηλώσεών του, ως και η έλλειψη ψυχραιμίας προς ένα ανώτατο αξ/κό,-που θα μπορούσε να ήταν και πατέρας του-,ήταν τουλάχιστον απρεπής και ασεβής, [ακόμη και αν τα μέτρα τάξης και ασφαλείας ήταν όντως υπερβολικά και αντέβαιναν το κοινωνικό μέτρο].

3. Με τη συμπεριφορά του δημιούργησε ένα ”χάσμα” μεταξύ των αξ/κών και των κατωτέρων. Οι αξ/κοί δεν είναι ”πατρίκιοι”. Είναι και αυτοί ”πληβείοι” και είναι μαζί ”στο πεζοδρόμιο”, επιφορτισμένοι με τεράστιες ευθύνες και προβλήματα. Εδώ ο κ Υπουργός έκανε ”ντεσκαλιφιέ”, για όσους γνωρίζουν μπάσκετ.

4. Η ευθιξία του θα πρέπει να είναι ίδια και για τα κάθε είδους  μέτρα που είναι φορτωμένα στους αστυνομικούς, ως πάρεργα, όπως λ.χ. στους ποδοσφαιρικούς αγώνες των ανωνύμων ιδιωτικών εταιρειών κ.λπ.

5. Η ευθιξία του θα πρέπει να ήταν ίδια για την καταλήστευση των αποδοχών των ε.ε. και ε.α. στελεχών. Η ευθιξία του θα πρέπει να ήταν ίδια για τον πρόσφατο εμπαιγμό της αποκατάστασης των παράνομα παρακρατηθέντων και περικοπέντων αποδοχών τους και τη μή συμμόρφωση της κυβέρνησης στην αμετάκλητη απόφαση του Σ.τ.Ε.

6. quiz. Αν κατά την εκεί παρουσία του ”του την έπεφταν” μερικοί ”τρελοί” και γινόταν ”του Κουτρούλη ο γάμος” σε βάρος του, τότε τι είδους ”θεατρική παράσταση” θα βλέπαμε στην τηλεόρασή μας και τότε τι θα έλεγε και τι θα έπέβαλε  στους αρμόδιους αξ/κούς ;

Ο κ. Υπουργός θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι περαστικός από το Υπουργείο. Οι αξ/κοί και γενικά όλοι οι αστυνομικοί δεν είναι περαστικοί. Ως νέος άνθρωπος, ως άφθαρτος και ως νεόκοπος Υπουργός, ας μη παρασύρεται με τον πρόσκαιρο εντυπωσιασμό.

Η λαϊκή σοφία λέει για όλους μας. «Να ξεκαβαλίσουμε, γιατί αν πέσουμε από το γομάρι, θα τσακιστούμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ