ΜΠΑQΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

ΜΠΑΓΚΑΤο πρώτο θεατρικό κείμενο του Σωτήρη Παστάκα και της Χρύσας Αλεξίου με τίτλο “Μπάqα” σε διασκευή και απόδοση Γιώργου Σαράτση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Λαρισαίοι σε μορφή θεατρικού αναλογίου το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στις 20.30 το βράδυ στο μικρό αμφιθέατρο του 2ου ορόφου στο Μύλο του Παππά.

Ένας καθηλωτικός αρσενικός μονόλογος ποτισμένος οινόπνευμα και θάλασσα. Ένα επιθανάτιο ολίσθημα εν είδει εξομολόγησης με αφετηρία το σιδερένιο κρεβάτι ενός νοσοκομείου. Χωρίς προλόγους και εισαγωγές. Κατευθείαν στα βαθιά. Φροϋδικές εμμονές και ένα καλοστημένο συγγενές οιδιπόδειο διαδέχονται την ενηλικίωση, το βάσανο της σεξουαλικής ωρίμανσης, το ποτό, τον θάνατο.

Η Λάρισα, η ομίχλη του κάμπου, η μορφή της μάνας, ο Θανάσης, η Άννα, ο Καραγάτσης και ο Φιόντορ στο μπαράκι του Πέρη. Σκόρπιοι έρωτες, όρκοι μεθυσμένων και οι μόνες αληθινές φιλίες, εκείνες της αυτοκαταστροφής. Με κρασί, κίτρινη τεκίλα και τον θεό μπλάκ λέιμπελ συμπαραστάτη, γιατί όπως έλεγε κι ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σω «το αλκοόλ είναι η αναισθησία που χρησιμοποιούμε για να αντέξουμε την εγχείρηση της ζωής».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ