ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΓΙΑ 20η ΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ Ο Ν. ΡΩΜΑΝΟΣ

ρωμανοςΣτο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου διαμαρτυρόμενος γιατί δεν του χορηγείται εκπαιδευτική άδεια ώστε να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο πανεπιστήμιο.

Για το απόγευμα της Κυριακής είναι προγραμματισμένη μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, καταδικασμένο για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης Ν.Ρωμανό. Θα ξεκινήσει στις 4 από τα Προπύλαια και αναμένεται να κατευθυνθεί προς το σταθμό του Μετρό «Εθνική Αμυνα» και από εκεί στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς».

Το βράδυ του Σαββάτου, ο τηλεοπτικός σταθμός των Χανίων, «Νέα Τηλεόραση Κρήτης» καταλήφθηκε από μέλη κοινωνικών οργανώσεων συμπαράστασης που ζήτησαν να προβληθεί βίντεο για την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού κάτι που τελικά έγινε. Μετά την προβολή του βίντεο η ομάδα των ατόμων αποχώρησε από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή των βουλευτών Β.Κατριβάνου, Μ.Παπαδημητρίου και Α.Σταμπουλή, και του Δ.Παπαδάτου εκ μέρους του Τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος, επισκέφθηκε το Σάββατο το νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» και ζήτησε την άμεση παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, για να «διασφαλιστεί ένα αυτονόητο δικαίωμα και να προστατευτούν η ζωή και η υγεία ενός νέου ανθρώπου».

«Ο Νίκος Ρωμανός πρέπει να μπορεί να ασκήσει όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο νόμος. Η δημοκρατία δεν εκδικείται ακόμη και αυτούς που δηλώνουν ορκισμένοι εχθροί της» αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την συνεχιζόμενη απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού.

«Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υγεία του νεαρού κρατούμενου Νίκου Ρωμανού, μετά από πολυήμερη απεργία πείνας, επιβάλει την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η παροχή αδείας για λόγους σπουδών κατά τη διάρκεια της φυλάκισης που εκτίει προβλέπεται από τη νομοθεσία και ανταποκρίνεται στον νομικό μας πολιτισμό. Η Δικαιοσύνη δεν εκδικείται. Σωφρονίζει» αναφέρει επίσης ανακοίνωση του Τομέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΔΗΜΑΡ.

Το βράδυ της Παρασκευής, η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου που επισκέφθηκε τον Νίκο Ρωμανό στο «Γ.Γεννηματάς», τόνισε ότι «θα συνεχίσει να διεκδικεί το αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών από τη φυλακή, με οδόφραγμα το σώμα του και με πλήρη γνώση των κινδύνων για την υγεία και τη ζωή του, μέχρι να κερδίσει ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού».

in.gr, φωτο από βίντεο του Δρομογράφου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ