ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΜΠΕΟΥ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ

μπεοςΤην άκρως υβριστική συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου, εναντίον των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ της πόλης κατήγγειλε μιλώντας το πρωί στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο νομικός των εκπαιδευτικών των σχολείων κ. Φράγκος.
Όπως υποστήριξε, με ανάρμοστες εκφράσεις ακόμη και ενώπιον των αστυνομικών οργάνων του τμήματος όπου μετέβησαν όλοι το περασμένο Σάββατο με αφορμή την «έξωση» απ΄το γραφείο τους

των καθηγητών και τη μεταφορά καρεκλών, ο κ. Μπέος χαρακτήρισε με ακατονόμαστες φράσεις τον υποδιευθυντή του σχολείου, ενώ τόνισε σύμφωνα με τον κ. Φράγκο, ότι «πάρτε το χαμπάρι, η Ελλάδα είναι ένα μπουρ… εγώ δεν αναγνωρίζω νόμους, θα κάνετε σε αυτή την πόλη ότι λέω εγώ».
«Αυτό είναι αίσθημα δημοκρατίας. Αυτή είναι η νοοτροπία και από εκεί εκπορεύονται οι ενέργειες», υποστήριξε ο δικηγόρος, αναφέροντας ότι λίγα λεπτά νωρίτερα ο δήμαρχος χαρακτήρισε ως «αρχ…» τον υποδιευθυντή του σχολείου.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «33 χρόνια δικηγόρος δεν έχω ξαναδεί τέτοια εικόνα ούτε στις μεγαλύτερες εντάσεις ούτε στα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης»…

Η ΕΛΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας αναφέρονται τα εξής:

“Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και οι συν αυτώ, με τη βοήθεια κλειδαρά, διέρρηξαν την κλειδαριά, άνοιξαν τα Γραφεία του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, φόρτωσαν σε φορτηγάκι καρέκλες, άλλαξαν τις κλειδαριές.

Όχι, αυτό δεν αποτελεί σενάριο φτηνού αστυνομικού μυθιστορήματος. Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο μεσημέρι, στο Καρτάλειο διδακτήριο.

Αιτία, κατά το δήμαρχο, ήταν η μη υλοποίηση απόφασής του για μεταφορά των γραφείων του Σχολείου, οπότε και θέλησε να αναλάβει «δράση». Σημειώνεται ότι η εν λόγω απόφαση έχει προσβληθεί από το Σχολείο και αναμένεται νέα απόφαση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας επί του θέματος, πράγμα γνωστό στο δήμαρχο.

Δε στεκόμαστε όμως σ’ αυτό. Στεκόμαστε στην πράξη αυτή καθ’ αυτή.

Θεωρούμε ότι είναι μία πράξη αδιανόητη και απεχθής για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Είναι ανεπίτρεπτο και όχι μόνο για σχολικό χώρο, σε ώρα που δύσκολα κανείς θα σε αντιληφθεί να διαρρηγνύεις, κυριολεκτικά,  χώρο στον οποίο βρίσκονται πράγματα τα οποία δεν σου ανήκουν και να τα αφαιρείς. Κάτι τέτοιο, θεωρούμε ότι αποτελεί υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου. Ένας δήμαρχος πρέπει να γνωρίζει ότι η σχολική περιουσία ανήκει στο Δήμο και όχι στον ίδιο και ότι ακόμη και το τελευταίο μολύβι σ΄ ένα σχολείο έχει χρεωθεί στο Διευθυντή του και μόνο.

Είναι ανεπίτρεπτο να παρεμποδίζεις λειτουργία σχολείου. Ο δήμαρχος και οι συν αυτώ το έπραξαν. Άλλαξαν τις κλειδαριές ζωτικού και κομβικού χώρου του σχολείου χωρίς να ενδιαφέρονται αν με αυτή τους την ενέργεια δε θα μπορούν να κάνουν μάθημα 280 μαθητές και να λειτουργήσουν 30 καθηγητές.

Είναι ανεπίτρεπτο να εφαρμόζονται μη τελεσίδικες αποφάσεις και μάλιστα σε χρόνο και με τρόπο που να ξεπερνά τα όρια της απέχθειας.

Είναι ανεπίτρεπτο να εφαρμόζονται τέτοιες διαδικασίες σε σχολικό χώρο. Κλειδαράδες, φορτηγάκια, λουκέτα και νταηλίκια δεν είναι στοιχεία του σχολικού περιβάλλοντος αλλά κάποιου «άλλου».  Αν λοιπόν κάποιοι γνωρίζουν μόνο τέτοια «άλλα» περιβάλλοντα,  τους πληροφορούμε ότι το σχολείο είναι περιβάλλον γνώσης και παιδείας. Και αν δε γνωρίζουν τι σημαίνουν και αυτές οι λέξεις, ας απευθυνθούν σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ή μαθητή για να τους ενημερώσει.

Η εκπαιδευτική κοινότητα καταγγέλλει την πράξη του δήμαρχου Βόλου και όλων των συμμετεχόντων σ’ αυτή και τους απευθύνει ρητή παρότρυνση  για το σεβασμό του σχολικού περιβάλλοντος, της εκπαιδευτικής κοινότητας και των θεσμών που την διέπουν.

Αναφορικά στη συγκεκριμένη ενέργεια, θεωρούμε ότι πλέον το λόγο έχει η δικαιοσύνη.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com