ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

συνάντηση με ιδιοκτήτων καταστημάτων αναψυ χής και εστίασηςΤην ξεκάθαρη θέση της δημοτικής αρχής για την αλλαγή και βελτίωση της κατάστασης στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα την τήρηση της νομιμότητας σε ότι αφορά την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επανέλαβε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας.

Στη συνάντηση,  που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, παρουσία του αντιδημάρχου Πολεοδομίας – Αστικής Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Δημήτρη Μαβίδη, συζητήθηκε η τήρηση των μέτρων που έχει ανακοινώσει η δημοτική αρχή για την αλλαγή της κατάστασης στο κέντρο. Σημειώνεται ότι από ήδη από σήμερα Δευτέρα συνεργεία των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου έχουν βγει στις πλατείες και τους πεζοδρόμους.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αναψυχής και εστίασης έθεσαν προς συζήτηση αίτημα για μικρή παράταση υλοποίησης των μέτρων, για αμέσως μετά τις γιορτές, το οποίο ωστόσο δεν έγινε δεκτό.

Συμφωνήθηκε ωστόσο, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου τα συνεργεία των υπαλλήλων του Δήμου, να προχωρούν σε ενημέρωση και συστάσεις για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις οριοθετήσεις ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων καθώς και για αυθαίρετες κατασκευές. Ωστόσο διατυπώθηκε, ξεκάθαρα ότι αμέσως μετά τις 15 Δεκεμβρίου, θα αρχίσει και η επιβολή προστίμων. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να παρουσιάζεται η εικόνα κατάληψης κοινόχρηστών χώρων, σε τέτοιο βαθμό που  πεζόδρομοι να έχουν μετατραπεί σε «κλειστά» καταστήματα. Οι κοινόχρηστος χώρος πρέπει να γίνει σεβαστός. Και αυτό πρέπει να ισχύει από εδώ και πέρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαβίδης.

 

Επίσης από την πλευρά του ο κ. Καλογιάννης, επανέλαβε την απόφαση της δημοτικής αρχής της υλικής επιβράβευσης των συνετών επαγγελματιών, που τηρούν τους κανονισμούς για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων και της καθαριότητας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ