ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΝΕΚΡΟΣ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ

FT67Ένας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έχασε χθες τη ζωή του όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη ενώ επέστρεφε σε αεροπορική βάση στη Μέση Ανατολή, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM), η μικτή επιχειρησιακή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για την περιοχή αυτή.

Διεξάγονται έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, ενός F-16, ενώ ομάδες έρευνας και διάσωσης βρίσκονται ακόμα στην περιοχή, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την USCENTCOM, το αεροσκάφος είχε απογειωθεί λίγο πριν συντριβεί, για να επιστρέψει στη βάση του στη Μέση Ανατολή. Η συντριβή του αεροσκάφους δεν έγινε ούτε στο Ιράκ, ούτε στη Συρία και δεν σχετίζεται με τις επιδρομές που πραγματοποιεί η διεθνής συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στις χώρες αυτές εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν το περιστατικό αυτό σχετίζεται έμμεσα με τις αεροπορικές επιδρομές που έχει εξαπολύσει η διεθνής συμμαχία από την Παρασκευή. Η USCENTCOM ανέφερε ότι θα δώσει λεπτομέρειες για τη συντριβή αργότερα.

Το όνομα του χειριστή δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.
Πηγή: ΑΠΕ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ