ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

σαμαβενιΑίμα, δάκρυα και περαιτέρω καταστροφή της χώρας ζητά η τρόικα, με τις απαιτήσεις που εγείρει το τελευταίο διάστημα κατά τη διάρκεια των δήθεν διαπραγματεύσεων, για την αξιολόγηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας και δυστυχώς έχει απέναντί της μια άβουλη και άτολμη κυβέρνηση η οποία το μόνο που επιθυμεί είναι να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία, αδιαφορώντας αν οι «κόκκινες» γραμμές που βάζει κάθε φορά γίνονται ροζ κορδέλες που τις παίρνει ο αέρας.

Δυστυχώς αυτά τα ανθρωπάκια που κυβερνούν σήμερα την Ελλάδα,  για μια ακόμη φορά αντί να επιστρατεύσουν τα ελάχιστα ψήγματα αξιοπρέπειας και να πουν ότι καμία από τις απαιτήσεις της τρόικας δεν μπορούν να γίνουν δεκτές, αποφάσισαν και έστειλαν απαντητικό email με το οποίο κάνουν δεκτές απαιτήσεις καταστροφικές για το λαό και τη χώρα και μάλιστα χωρίς να τους ξεκαθαρίσει κάποιος ότι δεν θα υπάρξουν και νέες απαιτήσεις από την πλευρά των δανειστών.

Και είναι σίγουρα καταστροφικές οι ελληνικές υποχωρήσεις για τους παρακάτω λόγους:

Η αυξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό και ειδικά στις διανυκτερεύσεις θα πάει πίσω το θέμα των κρατήσεων και των επισκέψεων τουριστών στη χώρα, αφού σίγουρα θα μπορέσουν να βρουν φθηνότερους προορισμούς στη Μεσόγειο και όχι μόνο. Φυσικά θα δώσει τη χαριστική βολή και στον ντόπιο τουρισμό, αφού ελάχιστοι Έλληνες θα μπορέσουν να πληρώσουν ακριβότερα μέχρι και 10% τα καταλύματα.

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό που αποδέχεται η κυβέρνηση, όπως παραδέχθηκε σήμερα το πρωί ο βαθύς γνώστης του θέματος, πρώην υπουργός κ. Κουτρουμάνης, θα βουλιάξουν ακόμη περισσότερο τα ταμεία, θα δημιουργήσουν νέα ελλείμματα, αφού, όπως ανέφερε, αντί να δημιουργήσουν πλεόνασμα, δημιουργούν έλλειμμα της τάξης των 2 δισ. ευρώ, το οποίο θα βάλει νερό στο μύλο του φαύλου κύκλου στον οποίο έχουν ρίξει την ελληνική οικονομία τα μνημόνια, η τρόικα και οι υποτακτικοί της στην Ελλάδα.

Αν δούμε και τις μειώσεις στο ΕΚΑΣ και στις συντάξεις τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει μαζί με όποια άλλα ζητήσουν σε λίγη ώρα οι τροϊκανοί η κυβέρνηση θα μας διαλύσουν. Το θέμα είναι γιατί καθόμαστε και τους ακούμε και δεν τους ζητάμε να επιστρατεύσουν το φιλότιμό τους και να αποχωρήσουν έστω και τώρα. Είναι η μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν σήμερα στο λαό και την πατρίδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ