ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΟΣ ΔΙΣ. ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Benizelos_SamarasΕπτά μέτρα – φωτιά παίρνει η κυβέρνηση για να τελειώσει η διαπραγμάτευση, θυσιάζοντας, μεταξύ άλλων, μισθούς στο δημόσιο, τις συντάξεις και τα όρια ηλικίας στις πρόωρες. Μια επιστολή 43 σελίδων της κυβέρνησης δείχνει το… μέλλον. Σε αυτή η ελληνική πλευρά περιγράφει στους δανειστές τα μέτρα 980 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό και… μεταφράζει τα όσα θα γίνουν τους επόμενους μήνες.

Ουσιαστικά περιλαμβάνονται επτά μέτρα που αφορούν φόρους, μισθούς και συντάξεις, αλλά και αύξηση στα έσοδα με … λαχείο

Τα επτά “ναι” και τα δύο “όχι” της Κυβέρνησης

Η κυβέρνηση λέει ναι στην τρόικα σε ό,τι αφορά στην αύξηση των ορίων για την ελάχιστη συνταξιοδότηση που πάει στα 20 χρόνια από τα 15.

Παράλληλα προτείνει και πάγωμα των κύριων συντάξεων για τα δύο επόμενα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά στο ενιαίο μισθολόγιο προτείνει την πιλοτική εφαρμογή από τον ερχόμενο Ιούλιο.

Ταυτόχρονα αυξάνεται στο 13% από το 6,5% ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, έρχεται αύξηση στα τσιγάρα, αλλά και τα ποτά, ενώ για να αυξηθούν επιπλέον τα έσοδα θεσπίζεται και λαχείο με κέρδη για τους πολίτες.

Όχι λέει η κυβέρνηση στη μείωση των 100 δόσεων, αλλά και τη μείωση συντάξεων και την γενική αύξηση των ορίων ηλικίας.

Σε ό,τι αφορά στη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο, αλλά και στην έκτακτη εισφορά η κυβέρνηση παρουσίασε στοιχεία ότι το κενό αυτό θα καλυφθεί από τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους.

Κάπως έτσι από η κυβέρνηση ελπίζει σε άμεση επιστροφή της τρόικας καθώς ουσιαστικά λέει “ναι” στα βασικά αιτήματα της τρόικας.

newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ