ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ 10 ΕΚ. € ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

ΚΟΛΛΑΤΟςΕργα και μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ περίπου αναμένεται να υλοποιήσει μέσω του ΕΣΠΑ ο δήμος Τεμπών. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα τα έργα αυτά είναι:

1. «Οδική παράκαμψη ΠΥΡΓΕΤΟΥ μέσω ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ  ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΠΥΡΓΕΤΟΥ»,  προϋπολογισμού 615.000€ (μέτρο 321).

2. «Αναπλάσεις Οικισμού Ελάτειας» προϋπολογισμού 339.480€, (μέτρο 322).

3. «Αναπλάσεις Οικισμού Πουρναρίου» προϋπολογισμού 434.190€, (μέτρο 322)

4. «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΕΤΟΥ» προϋπολογισμού 289.050€, (μέτρο 321).

5. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ στην Τ.Κ. ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ» προϋπολογισμού 479.700€ (μέτρο 321).

Παράλληλα αναμένεται μέχρι τα τέλη του 2014 η εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης: ΜΕΛΕΤΗ Ταμιευτήρα ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ-ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ «ΛΙΒΑΔΟΤΟΠΟΣ».

Έως σήμερα έχουν υποβληθεί και εγκριθεί, η εισηγητική έκθεση και το ΠΠΜ ,η Μελέτη Διαχείρισης Υδατικών Πόρων , η Τοπογραφική Μελέτη (πλην κτηματογραφήσεων), η Γεωλογική και Γεωτεχνική Μελέτη , η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων , η Υδραυλική και Η/Μ Προμελέτη , η Γεωργοτεχνική Μελέτη καθώς και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και αναμένεται η έκδοση Περιβαλλοντικών Όρων.

Φαίνεται ότι η οργανωμένη προσπάθεια του Δ. Τεμπών και των Τ. Υπηρεσιών αποδίδουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προμελέτης ο προϋπολογισμός των μελετώμενων έργων ανέρχεται σε 7.492.000€.

«Σ΄ αυτή λοιπόν τη δύσκολη συγκυρία ο Δ. Τεμπών καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ένταξης των προτεινόμενων έργων στα παραπάνω μέτρα συμβάλλοντας μ ΄αυτό τον τρόπο αφενός στην αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα και αφετέρου στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κ. Κολλάτος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ