Η ΝΟΝΑ” ΤΟΥ ΣΤ. ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

10592646_682509391869877_3172669017450414858_nΤο νέο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Η Νονά» θα προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας (Οδός Μιχαήλ Χαδέλη – πάροδος οδού Κ. Κούμα), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η προβολή θα γίνει παρουσία του γνωστού δημοσιογράφου και θα ακολουθήσει συζήτηση.

“Η νονά” είναι είναι ένα ανορθόδοξο βιογραφικό της Άνγκελα Μέρκελ. Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο βιβλίο της Γερμανίδας δημοσιογράφου Γερτρούδης Χέλερ, που μιλά στην ταινία.
“Η νονά” έκανε επίσημη πρεμιέρα του στο 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάρτιο κι έχει διάρκεια 105΄.

Υπόθεση
Μερικά χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, μια άσημη φυσικός από την Ανατολική Γερμανία που δεν ενδιαφερόταν για την πολιτική, είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο. Ο δάσκαλός της στη μικρή πόλη όπου μεγάλωσε λέει ότι ήταν η πιο έξυπνη μαθήτρια που είχε ποτέ.

Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί της υποστηρίζουν ότι η «Μερκιαβέλι» ασκεί την εξουσία χωρίς ηθικούς φραγμούς, όπως δίδασκε ο Μακιαβέλι. Μια δημοσιογράφος που τη γνωρίζει καλά, υποστηρίζει ότι χρησιμοποιεί μεθόδους νονάς της Μαφίας.

H Γερμανίδα καγκελάριος κλήθηκε το 2008 να αντιμετωπίσει τη διεθνή οικονομική κρίση. Στον πειραματικό σωλήνα, οι χώρες του Νότου. «Aν έγραφα τώρα ένα βιβλίο για το δόγμα του σοκ», δηλώνει η Ναόμι Κλάιν, «θα ήταν για την Ελλάδα». Πώς η Μέρκελ κατάφερε να επιβάλει τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ