ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Συμβουλευτικός ΣταθμόςΗ αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο άσκησης  Κοινωνικής Πολιτικής μέσω μιας ολοκληρωμένης και πολύπλευρης παρέμβασης στοχεύει στην άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού των κοινωνικά ευπαθών ομάδων , καθώς και τη διασφάλιση της κοινωνικής ισορροπίας , υπηρετώντας ισότιμα τις ευπαθείς ομάδες πολιτών , με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και τη διαφορετικότητα κάθε ατόμου.

Για το λόγο αυτό προχωρά στη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής ασφάλειας, πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών με την ίδρυση Συμβουλευτικού Σταθμού για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός παρέχει  συμβουλευτική , ψυχολογική , κοινωνική στήριξη , διαμεσολάβηση  και πληροφόρηση ενώ παράλληλα αναπτύσσει δράσεις με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων.

Πιο συγκεκριμένα παρέχει

  • Ψυχολογική και κοινωνική στήριξη.
  • Υποστήριξη από ειδικό σύμβουλο σε θέματα απασχόλησης, επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικού προσανατολισμού.
  • Υποστήριξη σε καταστάσεις έκτακτης κοινωνικής ανάγκης.
  • Ενημέρωση για τις παροχές και τις υπηρεσίες Πρόνοιας , διασύνδεση και διευκόλυνση της πρόσβασης στο Δίκτυο των Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας.
  • Ψυχολογική και κοινωνική στήριξη σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, άτομα ή οικογένειες σε κρίση ή άτομα που υφίστανται τον κοινωνικό αποκλεισμό.
  • Υποστήριξη σε άτομα με αναπηρία ή ηλικιωμένους, προώθηση και στήριξη δράσεων  για την ισότιμη κοινωνική συμμετοχή και προάσπιση των δικαιωμάτων τους.
  • Παροχή συμβουλευτικής σε γονείς.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός  στελεχώνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό: κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγο, σύμβουλο απασχόλησης και νομικό σύμβουλο. Συνεργάζεται και διασυνδέεται με φορείς και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, κέντρα ψυχικής υγείας, ξενώνες φιλοξενίας, μονάδες απεξάρτησης, νοσοκομεία και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες.

Λειτουργεί καθημερινά στη Διεύθυνση Πρόνοιας επί της οδού Οικονόμου Εξ’Οικονόμων 8Α και Ρούσβελτ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2410680243 και 2410680244 και ώρες 8-5.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ