150 ΚΕΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣήμερα, στη Λάρισα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης για το AIDSπου συνδιοργανώνουν η περιφέρεια, ο δήμος Λαρισαίων και το ΚΕΕΛΠΝΟ, πραγματοποιήθηκε μια πρωτότυπη δράση στην  πλατεία Ταχυδρομείου, κατά τη διάρκεια της οποίας εκπρόσωποι των αρχών αλλά και πολίτες άναψαν 150 κεριά στο γνωστό σήμα της καμπάνιας κατά του AIDS και ταυτόχρονα εκτυλίχθηκαν  χοροθεατρικά δρώμενα από την ομάδα θεάτρου “Off Art”.

Εν τω μεταξύ τη σημασία που δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την ενημέρωση του πληθυσμού σε θέματα δημόσιας υγείας, τόνισε ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξη τύπου, που δόθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη κας Μαρίας Μαμάρα, της υπεύθυνης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κας Φανής Γκόμα και του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γιώργου Ζήγρα. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 19:00, στην πλατεία ταχυδρομείου της Λάρισας, όπου εκπρόσωποι των τοπικών αρχών θα ανάψουν 150 κόκκινα κεριά σχηματίζοντας το κόκκινο κορδελάκι, που αποτελεί το διεθνές σύμβολο ευαισθητοποίησης για το AIDS.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΌπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σήμερα και για 10 μέρες από τις 2 Δεκεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου στην Λάρισα, στο Βόλο, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στα νοσοκομεία της Λάρισας και των Τρικάλων και σε πολλά σχολεία, πρόκειται να γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις για το AIDS. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, διοργανώνει αυτές τις ενημερωτικές και όχι μόνο εκδηλώσεις και συναντήσεις, με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση του AIDS.

Από την πλευρά της η κα Φανή Γκόμα σημείωσε τα εξής: «Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, συστηματικά και κάθε χρόνο υλοποιεί παρεμβάσεις, όσον αφορά την HIV λοίμωξη, στον μαθητικό και στον γενικό πληθυσμό. Για όλους τους υπαλλήλους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., οι συγκεκριμένες δράσεις αποτελούν μια ευκαιρία να μεταφέρουμε το μήνυμα της πρόληψης και της ενδυνάμωσης, της χρήσης προφυλακτικού, σε όλες τις σεξουαλικές μας επαφές, με στόχο την διάθεση μας να ενημερώσουμε το γενικό πληθυσμό. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα είμαστε στο κέντρο της Λάρισας στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Το επιστημονικό προσωπικό και της Περιφέρειας και του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., είναι στην διάθεση όλων να ενημερώσουν για θέματα που αφορούν την HIV λοίμωξη. Παράλληλα, στα πλαίσια του κοινωνικού σχολείου, του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, ενημερώσεις γίνονται στον μαθητικό πληθυσμό και πάντα σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, συνεργάζονται στις δράσεις μας οι σπουδαστές ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής όλης της Θεσσαλίας. ΚΕΛΠΝΟΘα ήθελα να ευχαριστήσω λοιπόν την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια για την στήριξη της συγκεκριμένης δράσης και ευελπιστούμε να μας δοθεί η ευκαιρία να μεταφέρουμε το μήνυμα, έτσι ώστε να ελαττωθεί η εξάπλωση των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα και να συνειδητοποιήσουν όλοι το κεντρικό μας μήνυμα: ότι το AIDS μας αφόρα όλους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ