ΚΑΘΕΙΡΞΗ 10 ΕΤΩΝ ΣΤΟΥΣ 2 ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ MALL ΣΤΟ ΑΓΝΑΝΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ

ΜΑΛΛΈνοχοι για τον εμπρησμό του Mall στο Αγναντερό Καρδίτσας  κρίθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας οι δύο Λαρισαίοι αδελφοί και ιδιοκτήτες της κατασκευαστικής εταιρείας, που ανέγειρε και λειτουργούσε το Mall, καθώς και τρία ακόμη άτομα, ενώ αντίθετα όλοι οι υπόλοιποι κρίθηκαν αθώοι.

Τα δύο αδέλφια κρίθηκαν ένοχοι ηθικής αυτουργίας για τον εμπρησμό του εμπορικού κέντρου και απάτης (για την είσπραξη ασφαλίστρων) και καταδικάστηκαν, κατά συγχώνευση, σε ποινή κάθειρξης 10 ετών ο καθένας.

Αλλοι δύο κρίθηκαν ένοχοι συνέργειας στον εμπρησμό και την απάτη και καταδικάστηκαν σε συνολκές ποινές κάθειρξης 5,5 ετών και 7 ετών αντίστοιχα.

Ο πέμπτος κρίθηκε ένοχος συνέργειας στον εμπρησμό και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Κατά των αποφάσεων ασκήθηκαν εφέσεις που είχαν αναστέλλουσα δύναμη και οι καταδικασθέντες αφέθησαν ελεύθεροι, μέχρι να γίνει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αρχίσει στις 15 Οκτωβρίου και από το δικαστήριο πέρασαν και κατέθεσαν δεκάδες μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στο Mall  που βρίσκεται στα όρια των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας ξέσπασε τα ξημερώματα της 3ης Ιουνίου του 2009, καταστρέφοντας ολοσχερώς του κινηματογράφους. Δυο χρόνια αργότερα το Mall  έκλεισε και έκτοτε παραμένει στην ιδιοκτησία Τράπεζας η οποία αναζητά ακόμη επενδυτές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ