«ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ» Η ΟΡΓΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ Ν. ΡΩΜΑΝΟ

ρωμανοςΦουντώνει καθημερινά το κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα που κάνει ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός διεκδικώντας να ισχύσουν και για τον ίδιο όλα όσα ισχύουν γι τους κρατούμενους που σπουδάζουν. Ο Νίκος Ρωμανός διανύει την 24η ημέρα απεργίας πείνας και η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Ηδη τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις συμπαράστασης σε όλη τη χώρα και φυσικά στη Λάρισα, ενώ χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία ααλληλέγγυων στο κέντρο της Αθήνας στην οποία συμμετείχαν περίπου 10.000 άτομα ασκώντας ισχυρή πίεση στην κυβέρνηση που αναζητά λύση για να βγει από το αδιέξοδο.

Δυστυχώς και χθες δεν έλειψαν τα επεισόδια αφού ομάδα διαδηλωτών ξέφυγε από το σώμα της πορείας και συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια, πυρπολώντας παράλληλα ένα λεωφορεία και προκαλώντας ζημιές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι καταλήψεις σε κτίρια πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα, ενώ σήμερα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη μέρα αφού αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για το αίτημα που υπέβαλε ο Νίκος Ρωμανός και όλα αυτά συμβαίνουν δύο μόλις ημέρες πριν τη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου..

Αναζητούν λύση

Από την πλευρά της η κυβέρνηση φέρεται να αναζητεί εσπευσμένα λύση ακόμα και με νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, την στιγμή μάλιστα που κλιμακώνονται οι αντιδράσεις.

Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με το ζήτημα του Ν. Ρωμανού, είχε προβεί στην ακόλουθη δήλωση: «Ως υπουργείο Παιδείας εξασφαλίσαμε όλες τις προϋποθέσεις να δώσουν εξετάσεις για τα ΑΕΙ οι έγκλειστοι που το επιθυμούσαν. Μία ευκαιρία στη ζωή είναι και αυτή! Όλα πήγαν καλά. Κάποιοι νέοι πέτυχαν. Θα εξασφαλίσουμε και την παροχή όλων των ευκαιριών για την αποφοίτησή τους. Είτε με διδασκαλία εξ αποστάσεως, όπου είναι αυτό δυνατόν πρακτικά, είτε με τη συμπύκνωση των εξεταστικών περιόδων, σε περίπτωση που ο έγκλειστος πάρει άδεια από τις αρμόδιες αρχές, είτε και με τη διενέργεια εξετάσεων στις φυλακές, αν ο έγκλειστος, για λόγους που αφορούν άλλα όργανα της πολιτείας, δεν παίρνει άδεια. Η δημοκρατία δεν εκδικείται».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ