ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΩΜΑΝΟΥ

ΑΤΟ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με σημερινή δήλωσή του, ζητά από την κυβέρνηση «να παρέμβει άμεσα και όχι να συμβάλει αντικειμενικά στην πυροδότηση της έντασης, καλλιεργώντας κλίμα αποσταθεροποίησης και ανασφάλειας», εκφράζοντας έτσι την πλήρη στήριξή του στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού για τις σπουδές του.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κόμματος, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι σύσσωμος ο δημοκρατικός κόσμος, προσωπικότητες και φορείς στηρίζουν το αίτημα αυτό και προσθέτει ότι η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού δεν αποτελεί υπόθεση απλώς δική του και των οικείων του, αλλά αφορά το σύνολο της κοινωνίας, σε μια περίοδο όπου η δημοκρατία και οι συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες πλήττονται συστηματικά για όλους και όλες.

Αναδεικνύει, ταυτόχρονα, προσθέτει ο κ. Τσίπρας και το κεντρικό ζήτημα των συνθηκών κράτησης και των δικαιωμάτων των κρατουμένων, που διαβιούν υπό συνθήκες καταρράκωσης της αξιοπρέπειας και της ανθρώπινης υπόστασής τους. Το μεγαλείο, όμως, της δημοκρατίας, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ακριβώς ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων, ανεξαρτήτως πολιτικής ή άλλης ταυτότητας. Και όλα τούτα δεν είναι παρά οι ιδρυτικές αρχές των σύγχρονων δημοκρατικών κοινωνιών, τα θεμέλια πάνω στα οποία οφείλει να στηρίζεται κάθε κράτος που σέβεται τη δημοκρατία.

Στόχος ενός σύγχρονου και δημοκρατικού σωφρονιστικού συστήματος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να είναι η εκδικητικότητα και η πυγμή απέναντι στους κρατούμενους, αλλά η κοινωνική επανένταξη, αναφαίρετο σκέλος της οποίας είναι ο σεβασμός του δικαιώματος στην εκπαίδευση. Εξάλλου, και αυτό οφείλει να γίνει σαφές στους εμπλεκόμενους υπουργούς, σε ένα κράτος δικαίου η διακινδύνευση της ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να μπαίνει στη ζυγαριά με οποιουδήποτε είδους πολιτικές σταθμίσεις, επισημαίνει ο κ. Τσίπρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ