ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

αστυνομιαΤα ΜΑΤ προστάτευσαν τους πλειστηριασμούς τραπεζών κατά ταλαίπωρων πολιτών, στη Θεσσαλονίκη. Ένταση σημειώθηκε στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου, έξω από τις αίθουσες του Πρωτοδικείου, όταν μέλη της Πανελλαδικής Ομάδας Κρούσης Κατά των Πλειστηριασμών προσπάθησαν να αποτρέψουν τη διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτων, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν 17 προσαγωγές.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η Ομάδα Κρούσης κατά των Πλειστηριασμών “χτύπησε” στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Την προηγούμενη Τετάρτη είχαν αιφνιδιάσει τη φρουρά του δικαστικού μεγάρου και κατάφεραν να αναστείλουν τη διαδικασια των πλειστηριασμών που χειρίζονται συμβολαιογράφοι. Χθες ωστόσο, έξω από το δικαστικό μέγαρου του περίμεναν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που αρχικά του απαγόρευσαν την είσοδο. Ύστερα από διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής αστυνομικούς, περίπου 30 άτομα κατάφεραν να μπουν στα δικαστήρια και με συνεχείς παρεμβάσεις στην έδρα προσπάθησαν να αποτρέψουν και πάλι τη διαδικασία, κάτι που κατάφεραν για αρκετή ώρα.

Ωστόσο, με εντολή της εισαγγελίας, αποφασίστηκε η εκκένωση του ακροατηρίου και η αστυνομία προχώρησε σε 17 προσαγωγές, στο αστυνομικό τμήμα πλατείας Δημοκρατίας. “Το μόνο χρέος που έχουμε να εξοφλήσουμε είναι να προστατεύσουμε την πατρίδα μας και τις οικογένειές μας από τη συμμορία που έστησαν οι δανειστές με τους πολιτικούς”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλαδική Ομάδα Κρούσης κατά των Πλειστηριασμών.

Στο μεταξύ, σε σχετικό μήνυμά του στο twitter, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατήγγειλε ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν στελέχη του κόμματός του που βρισκόταν στο δικαστικό μέγαρο για να διαμαρτυρηθούν. «Πριν από λίγο τα ΜΑΤ χτύπησαν μέσα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης στελέχη των ΑΝΕΛ και πολίτες που εμπόδισαν πλειστηριασμούς σπιτιών…», έγραψε στην ανάρτησή του.

efsyn.gr