ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΣΤΗ ΔΑΚΕ

ekkinisiΑπαντώντας στις αιτιάσεις της ΔΑΚΕ για «κλονισμό της ενότητας του κλάδου» η Εκκίνηση Εκπ/κών Π.Ε. αναφέρει τα εξής:

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. στις 20/11/2014 ο πρόεδρος ομόφωνα ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ να ενημερώσει τον κ. Δ/ντή Π.Ε. και τους Σχολικούς Συμβούλους για την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που έχει κηρύξει η ΔΟΕ απ΄όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης. Κάλεσε μάλιστα όσα από τα μέλη του Δ.Σ. μπορούσαν, να παρευρίσκονται σ΄αυτές τις ενημερώσεις.

Το Δ.Σ. του συλλόγου, λοιπόν, εμμένοντας στις θέσεις της ΔΟΕ για κατάργηση του πλαισίου αξιολόγησης, κάλεσε αρχικά τους Δ/ντές των δημοτικών σχολείων, και σε δεύτερη σύσκεψη τις Προϊστάμενες των νηπιαγωγείων, όπως ζητήθηκε από την πλειοψηφία των νηπιαγωγών, με σκοπό τη συγκρότηση μιας ενιαίας στάσης και αντίδρασης στην επιχειρούμενη αξιολόγηση.

Η ΔΑΚΕ, όμως, υιοθετώντας τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, από τη μια ασκεί δριμεία κριτική στους αγώνες του Δ.Σ., από την άλλη, με την παθητική της στάση, δέχεται αδιαμαρτύρητα την εξέλιξη της αξιολόγησης και ταυτίζεται με τις θέσεις και τις απόψεις της Διοίκησης. Στη συνάντηση μάλιστα με τις νηπιαγωγούς, με την τοποθέτηση των εκπροσώπων της, ουσιαστικά προανήγγειλε το διχασμό του κλάδου.

Η εξήγηση βέβαια για τη στάση αυτή της ΔΑΚΕ είναι απλή: υπονομεύουν την αγωνιστική δράση του Δ.Σ., επειδή στην πράξη στηρίζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις για αξιολόγηση του κλάδου παρά τη φαινομενική – και μόνο στα λόγια- αντίθεσή τους.

Επομένως, η εκ νέου προκήρυξη στάσης εργασίας προκειμένου να αποτρέψουμε τις ενημερώσεις Δ/ντών και Προϊσταμένων σχολικών μονάδων -σύμφωνα και με τη ΔΟΕ- είναι περιττή, εφόσον ο κλάδος βρίσκεται ήδη σε ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ απ΄όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

Διερωτόμαστε λοιπόν, ποιος άραγε επιδιώκει τον κλονισμό της ενότητας του κλάδου;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ