ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΣΤΟ Δ.Δ. ΓΛΑΥΚΗΣ

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ-ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣΔημοπρατείται η κατασκευή του ταμιευτήρα στο Δ.Δ. Γλαύκης Λάρισας προϋπολογισμού 3,7  εκατ. ευρώ με πόρους του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτζατζής». Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνεργασίας που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη.

Ο κ. Αγοραστός, χαρακτήρισε το έργο ως σημαντικό για τον αγροτικό κόσμο και χρήσιμο για τη διευκόλυνση της δύσκολης καθημερινότητάς τους: «Το νερό είναι ζωή. Η εξοικονόμηση νερού και η αξιοποίηση των διαθέσιμων υδατικών πόρων είναι θέμα μείζονος σημασίας για την αιρετή Περιφέρεια. Με έργα όπως αυτό, προστατεύουμε το περιβάλλον, καθώς συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, αλλά και στην άνοδο του υδροφόρου ορίζοντα. Πιστεύουμε ότι η γεωργία είναι μια από τις δυνάμεις της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό τομέα με έργα και δράσεις ουσίας. Στο νέο ΕΣΠΑ, όπου διαθέτουμε και Γεωργικό Ταμείο, έχουμε τη δυνατότητα για την υλοποίηση και άλλων αρδευτικών έργων, καλύπτοντας τις ανάγκες του αγροδιατροφικού τομέα στη Θεσσαλία».

Ο ταμιευτήρας στη Γλαύκη καταλαμβάνει έκταση 50 στρεμμάτων και θα αποθηκεύει 900.000 κυβικά μέτρα νερού. Πρόκειται στην ουσία για την κατασκευή μικρής λίμνης με σημαντικές θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή. Πριν από λίγες ημέρες είχε δημοπρατηθεί και η κατασκευή ταμιευτήρα στο Δ.Δ Καστρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ