ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ “ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ”: ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ

DRJΔιαταγή πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Αθηνών μετά από προσφυγή δικαστικού, με αντικείμενο τα αναδρομικά των δικαστικών λειτουργών που “κουρεύτηκαν” με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Η διαταγή πληρωμής, η πρώτη που εκδίδεται για τα “κουρεμένα” αναδρομικά δικαστικών, εκδόθηκε υπέρ του Χαράλαμπου Σεβαστίδη, προέδρου Πρωτοδικών και μέλους του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Ο δικαστής διεκδίκησε ουσιαστικά την έκδοση απόφασης για το μισό των οφειλόμενων αναδρομικών που περιέκοψε από τους δικαστικούς το Δημόσιο με τον νόμο 4307/2014, ο οποίος ορίζει την επιστροφή σε δόσεις εντός 3 ετών των υπολοίπων χρημάτων.

Σύμφωνα με αποφάσεις ανώτατων δικαστηρίων και του Μισθοδικείου, τα αναδρομικά των δικαστικών συνολικά φθάνουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Μετά την απόφαση του Μισθοδικείου, το υπουργείο Οικονομικών επανέφερε τους μισθούς των δικαστών στα επίπεδα του 2012, αλλά μείωσε τις απαιτήσεις τους στο μισό.

Το Δημόσιο – όπως αναφέρει σε ρεπορτάζζ του το Newsbomb.gr-  έχει δυνατότητα να υποβάλει ανακοπή, αφού του επιδοθεί η διαταγή πληρωμής και η επίσπευση αναγκαστικής εκτέλεσης.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες και μέχρι τέλους του έτους αναμένεται να κατατεθούν στα Ειρηνοδικεία της χώρας χιλιάδες αιτήματα δικαστικών για διαταγές πληρωμής, ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις παραγραφής των αξιώσεών τους.

ekriti.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ