ΟΡΓΗ ΠΡΟΚΑΛOYN OI ΣΕΞΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗΣ COCA-COLA

B1Οργή στο Twitter για τις σεξιστικές διαφημίσεις του νέου γάλακτος της Coca Cola, Fairlife. «Πώς γυναίκες που στάζουν γάλα, αναδεικνύουν τα οφέλη του νέου προϊόντος;»

Γυμνά pin- up girls χορεύουν ενώ στάζουν γάλα… Καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά όταν διαφημίσεις που θυμίζουν παλιές εποχές του σεξισμού κατά των γυναικών, κάνουν την εμφάνισή τους σε καμπάνιες νέων προϊόντων.

Πρόκειται για την καινούργια διαφήμιση του γάλακτος της Coca Cola, του Fairlife, με γυμνά κορίτσια να καλύπτονται μόνο από γάλα που ρέει πάνω τους.

Η Fairlife, είναι νέα premium μάρκα γάλακτος της Coca-Cola και θυμίζει έντονα κάτι από το «κακό παρελθόν». Το όλο στυλ των γυναικών θυμίζει pin-up girls, ενώ η μία από αυτές φέρνει στη Μέριλιν Μονρόε με το θρυλικό λευκό φόρεμα.

Οι διαφημίσεις, βασίζονται στην ήδη υπάρχουσα σειρά φωτογραφιών του Jaroslav Wieczorkiewicz, φωτογράφου με βάση το Λονδίνο.

Οι επικριτές της διαφήμισης αναρωτιούνται πώς η παρουσία γυναικών με το γάλα να στάζει από το κορμί τους, συμβάλει στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του νέου γάλακτος Fairlife:

B2«Το γάλα αυτό είναι για κατανάλωση, ή απλά για να το χύσει κανείς πάνω από το κεφάλι του, ενώ κάθεται για να πάρει το πρωινό του μπροστά από τα δημητριακά του;

Γιατί οι άνδρες δεν συμμετέχουν σε αυτή τη νέα γαστρονομική εμπειρία;

Και δεδομένης της τεράστιας σπατάλης που θα ακολουθήσει, μπορείτε να δικαιολογήσετε την επιβάρυνση στο διπλάσιο της τιμής για αυτό το γάλα σε σχέση με το κανονικό;»

Hυπερσεξουαλική προσέγγιση μάρκετινγκ της Coca Cola, εξόργισε πολλούς καταναλωτές, οι οποίοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους στο Twitter

Η αντικειμενοποίηση των γυναικών

Για ακόμα μια φορά, η εικόνα του γυναικείου σώματος που χρησιμοποιείται για να διαφημίσει ένα άσχετο καταναλωτικό προϊόν («Πιείτε αυτό που φοράει») και υπενθυμίζει ότι στο θέμα της αντικειμενοποίησης των γυναικών στον κόσμο της διαφήμισης, τα πράγματα κινούνται προς τα πίσω, αντί να κινούνται προς τα εμπρός. Η μόνη λογική εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι στόχος της διαφήμισης είναι ότι το γάλα προωθείται ως κάτι υγιές και ευεργετικό για το σώμα μας, αλλά αυτό δεν εξηγεί τη σεξουαλικοποίηση των γυναικών, ούτε την απουσία οποιουδήποτε αρσενικού από αυτήν.

Κάτι αντίστοιχο έγινε πρόσφατα και με τη διαφήμιση νερού, με την ημίγυμνη Τζένιφερ Ανιστον. «Γιατί η Ανιστον έπρεπε να είναι γυμνόστηθη για να διαφημίσει νερό;

thetoc.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ