ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΣΤΟ Ν. ΡΩΜΑΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟμάδα νεαρών από την κατάληψη του κτιρίου Κατσίγρα (Ιατρική), έκαναν το απόγευμα παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας ζητώντας από τις παρατάξεις να πάρουν θέση στο θέμα του Ν. Ρωμανού και να εκδώσουν ανακοίνωση.

Οπως ήταν φυσικό η προβλεπόμενη συζήτηση του προϋπολογισμού που επρόκειτο να γίνει δεν ξεκίνησε, το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από συζήτηση επί των διαδικαστικών αποφάσισε να προχωρήσει σε πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης για να συζητηθεί το θέμα του Ν. Ρωμανού, ενώ από τη συνεδρίαση αποχώρησε η παράταξη του πρώην δημάρχου Κ. Τζανακούλη, μέλη της οποίας κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν επίθεση κατά την αποχώρησή τους από την αίθουσα.

Τελικά το συμβούλιο κατέληξε σε κείμενο το οποίο σε γενικές γραμμές είναι η δήλωση του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, με κάποιες μικρές αλλαγές.

Στην αρχική του δήλωση ο κ. Καλογιάννης ανέφερε τα εξής:

«Για 25η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο κρατούμενος  Νίκος Ρωμανός διαμαρτυρόμενος για την πολιτική απόφαση διακρίσεων της κυβέρνησης, στο να μην του χορηγηθεί άδεια για να παρακολουθήσει μαθήματα στην σχολή που πέρασε. Η πολιτεία θεσμικά δίνει το δικαίωμα και την δυνατότητα  στους κρατούμενους να δώσουν εξετάσεις.

Θεωρούμε απαράδεκτη την επίδειξη δύναμης από πλευράς της κυβέρνησης απέναντι σε ένα 21χρονο παιδί του οποίου η υγεία επιδεινώνεται δραματικά και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο του θανάτου.

Η δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί, η δημοκρατία στην πατρίδα μας δεν κινδυνεύει από μια τέτοια απόφαση.

Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο θέμα των εκπαιδευτικών αδειών του Νίκου Ρωμανού. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας για να δοθεί λύση στο πρόβλημα με ισονομία και ισοπολιτεία.»

Για τον προϋπολογισμό

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό αναμένεται να ξεκινήσει από λεπτό σε λεπτό και η συνεδρίαση λόγω της σοβαρότητας του θέματος αναμένεται να κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ