ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ Η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ

αγρΤο Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, με αφορμή με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προληπτική παρακράτηση κοινοτικών ενισχύσεων, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα από την οποία παρακρατούνται προληπτικά ενισχύσεις της ΚΑΠ ύψους 17 εκατ. €, λόγω προβλημάτων διαχείρισης στο εθνικό Σύστημα Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων, αποτελεί άλλη μία εθνική «επιτυχία» για την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά:

Το γεγονός αυτό αποτελεί ακόμη μία απόδειξη της ανικανότητας της ελληνικής κυβέρνησης να πράξει απλώς το αυτονόητο: να καταβάλλει στους πληττόμενους από τα αντιλαϊκά μέτρα της  αγρότες, τις ενισχύσεις τις οποίες δικαιούνται και είναι απαραίτητες για την επιβίωση τους.

Επιπλέον, η πρωτοφανής εκ των προτέρων καταδίκη της χώρας σε κοινοτικό πρόστιμο, καταρρίπτει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τις δηλώσεις  των ηγεσιών ΥΠΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ ότι δήθεν λύθηκε το θέμα των βοσκοτόπων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη με όλα τα δημοκρατικά μέσα για να φύγει αυτή η κυβέρνηση που καταστρέφει τον τόπο και οδηγεί στην εξαθλίωση τους έλληνες αγρότες.

Δεσμευόμαστε για την άμεση εφαρμογή ενός αξιόπιστου και διαφανούς συστήματος διαχείρισης των κοινοτικών ενισχύσεων,  που θα βάλει οριστικά τέλος στη διαρκή διαπόμπευση της χώρας και στην οικονομική εξουθένωση των αγροτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ