ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

KA09Έληξε ο χρόνος διαθεσιμότητας μαζί με την περίοδο παράτασης που είχε δοθεί μέχρι την έκδοση των πινάκων του ΑΣΕΠ.

Καθώς εκδόθηκαν πλέον οι τελικοί πίνακες, αρκετές από τις καθαρίστριες τίθενται επισήμως εκτός ΥΠΟΙΚ- είτε επειδή απορρίφθηκαν από τον ΑΣΕΠ οι αιτήσεις τους για τοποθέτηση σε νέα θέση είτε διότι δεν υπέβαλαν αίτηση. Και αυτό ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο αναμένεται τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με νομικούς, μόνο με νομοθετική ρύθμιση μπορεί να παραταθεί εκ νέου ο χρόνος διαθεσιμότητας – δεν μπορούν, ως φαίνεται, να κάνουν αίτηση για να παραταθεί η διαθεσιμότητα.

Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ) στην οποία επισημαίνεται ότι «την πλέον προκλητική αναλγησία απέναντι στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, εμφανίζουν τα αρμόδια υπουργεία, προχωρώντας ουσιαστικά στην οριστική τους απόλυση παραμονές Χριστουγέννων».

Όπως σημειώνουν, με ανάρτηση στο site του ΑΣΕΠ ενημερώθηκαν για τη διακοπή ουσιαστικά του καθεστώτος διαθεσιμότητας και την οριστική απόλυσή τους. 

Κοινή δήλωση για το θέμα της επίσημης απόλυσης των καθαριστριών έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης και Αλέξης Μητρόπουλος. 

«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προσέφερε ως “χριστουγεννιάτικο δώρο” στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες τις οριστικές απολύσεις τους. Χωρίς να περιμένει καν την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο τον ερχόμενο Φεβρουάριο αποφάσισε να χτυπήσει ένα από τα πιο ευάλωτα αλλά και σκληρά αγωνιζόμενα τμήματα των εργαζομένων» τονίζουν.

tanea.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ