ΑΝΤ. ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ:”ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ… ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΟΝΤΩΝ”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Η λιτότητα και η βαθειά φιλοσοφημένη σκέψη του δημιουργού μας υποχρεώνει να γυρίσουμε  στην ουσία και αυτό είναι που καθιστά σπουδαίο το έργο του Αντώνη Καρακωνσταντάκη». Με αυτά τα λόγια εγκαινιάσθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο θέατρο ΟΥΗΛ η αναδρομική έκθεση του Αντ. Καρακωνσταντάκη, με έργα «ένθετης ψηφοθέτησης», ένθεσης ψηφίδων σε πέτρα, έργα βασισμένα στη μοναδική ιδέα του δημιουργού τους.

Φορτισμένος συναισθηματικά ο καλλιτέχνης δέχτηκε ευγενικά να μας μιλήσει για την 25χρονη διαδρομή του, μια διαδρομή που περιλαμβάνει 25 ατομικές εκθέσεις, συμμετοχή σε 15 ομαδικές αλλά και δημιουργίες που κοσμούν δημόσιους χώρους της Λάρισας και όχι μόνο.

«Δεν αντέχω την καθημερινότητα, με συνθλίβει αλλά μέσα από το… ζόρι καταφεύγοντας στην τέχνη μου επιβιώνω και δημιουργώ.25 χρόνια τώρα προτείνω και ο χρόνος… θα δείξει!», δήλωσε στο paidis.com ο κ. Καρακωνσταντάκης, για να προσθέσει ότι εκθεσιακά ολοκληρώνει κάπου εδώ ενώ αναφορικά με το κόσμημα «… που προέκυψε με αφορμή προσωπικό βίωμα, θα συνεχίσω να δουλεύω και όπου με βγάλει…».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕπιμονή, υπομονή, ευαισθησία και ταλέντο τον διακρίνουν και καθρεφτίζονται στα έργα του τόνισε στη σύντομη τοποθέτηση του για το δημιουργό ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και η αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης Άννυ Ψάρρα- Περίφανου, η Ιστορικός Τέχνης Μαρίνα Μπλιάτσιου και ο γιατρός και μέλος της διοίκησης της Πινακοθήκης Μάριος Ξηρομερίτης.

Την εκδήλωση, την οποία συντόνισε η θεατρολόγος Μαρία Παπουτσή, διοργάνωσε η Αντιδημαρχία  Πολιτισμού και Επιστημών σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, ενώ η έκθεση θα λειτουργήσει έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Ειρήνη ΠαπουτσήOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ