ΕΙΜΑΣΤΕ « ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟΙ»   ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑμεΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Κοινωνική Πολιτική, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Διεθνής Σύμβαση για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ», ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Δημοτική Πινακοθήκη οι διήμερες εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα ΑΜΕΑ.

«Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα ας γίνει επιτέλους συνείδηση στον καθένα όχι μόνον την 3η του Δεκέμβρη αλλά και κάθε μέρα», τονίστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης  από τους κεντρικούς ομιλητές κ.κ. Δημ. Δεληγιάννη, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ράλλη Τσιουλάκη, πρόεδρο του Πανθεσσαλικού  Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία και Αλεξία Κωτούλα, ψυχολόγο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους εκπαιδευτικούς του ΤΕΕ ειδικής αγωγής για το έργο που επιτελούν.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του δεν δίστασε να παραδεχθεί πως «δεν έχουμε κάνει σχεδόν τίποτα στο θέμα της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΌλοι μαζί πρέπει να στοχεύσουμε προς αυτή την κατεύθυνση ώστε με συνεργασία, υπομονή και επιμονή να προχωρήσουμε σε έναν καλύτερο  σχεδιασμό, αφού ως πόλη έχουμε να παρουσιάσουμε τεράστιο «έλλειμμα» στο θέμα, ήταν η ειλικρινής τοποθέτηση του δημάρχου.

Την εκδήλωση, που συντόνισε η Μαρία Παπουτσή, διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, η Δημοτική Πινακοθήκη, το ΚΚΠ Θεσσαλίας, το παρ/μα « Αριστεύς Λάρισας», η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Λάρισας και το Α’ ΤΕΕ ειδικής αγωγής, ενώ στο πλαίσιό της πραγματοποιήθηκε θεατρική παράσταση από το Α’ ΤΕΕ και λειτούργησε Μπαζάρ με προϊόντα  των εργαστηρίων Αριστέα Γιάννουλης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ