ΕΚΛ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ!

Κάλεσμα συμμετοχής στην πικετοφορία στις 7 μ.μ. της Κυριακής

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΧθες δεκάδες συνδικάτα της Αθήνας ανταποκρινόμενα στον κάλεσμα του ΠΑΜΕ για γενικό ξεσηκωμό και ανατροπή της αντιασφαλιστικής επέλασης που προετοιμάζεται, πραγματοποίησαν, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Αντιπροσωπεία των σωματείων συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, όπου με ωμό κυνικό τρόπο μας ανακοίνωσε το σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας τις προτάσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Ο Υπουργός επιβεβαίωσε καταρχήν την αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης από τις 4.500 ημέρες εργασίας στις 6.000 ημέρες, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε πως η κυβέρνηση δε θεωρεί σωστό να συνταξιοδοτούνται οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά πριν από τα γενικά όρια.

Είναι πλέον καθαρό ότι αν δεν τους σταματήσουμε, δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο από τα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα. Έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας, κορυφώνεται η επίθεση στην υγεία και την πρόνοια, στην προστασία των εργαζόμενων στους τόπους δουλειάς.

Εδώ και τώρα όλοι στον αγώνα για να αποτρέψουμε την αντιασφαλιστική επέλαση!

ΟΛΟΙ στη Συγκέντρωση-Πικετοφορία του ΕΚΝΛ, Κυριακή 7 Δεκέμβρη,  7 μ.μ, στην Κεντρική Πλατεία!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΛ ΣΤΟ ΙΚΑ

Εν τω μεταξύ καταγγέλλοντας  νέα επέλαση στα ασφαλιστικά δικαιώματα μέλη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ .

Σε σχετικό ενημερωτικό υλικό που διανεμήθηκε στους περαστικούς τονίστηκε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέες μειώσεις των συντάξεων, ενώ παράλληλα «τσακίζει» και το ΕΚΑΣ.

Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους πολίτες σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την πικετοφορία που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή, στο πλαίσιο πανελλήνιας δράσης με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού  στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι ανάλογο κάλεσμα  για πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την ερχόμενη Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί, στο ΕΚΛ απηύθυναν  και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής συνταξιουχικών  σωματείων του νομού.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την επίδοση σχετικού ψηφίσματος διαμαρτυρίας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ