Η ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ – ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι σκληρές εκφράσεις που αντάλλαξαν ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης και η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ρ. Καραλαριώτου, η απουσία του πρώην δημάρχου και της παράταξής του από τη συζήτηση, οι βολές της Λαϊκής Συσπείρωσης, η θετική ψήφος της παράταξης Διαμάντου και το παρόν της παράταξης Νασιώκα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της συζήτησης του προϋπολογισμού του δήμου Λαρισαίων για το 2015.

Για προϋπολογισμό που δεν είναι ρεαλιστικός, δεν θα εκτελεσθεί, δεν έχει φιλοσοφία και δεν έχει όραμα έκανε λόγο στην τοποθέτησή της η κ. Καραλαριώτου, κατηγορώντας το δήμαρχο για εξαπάτηση των δημοτών, αφού όπως ανέφερε δεν περιλαμβάνει πουθενά καμία από τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Καλογιάννη και την Συμπαράταξης.

Μάλιστα σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός θυμίζει ταινία προσεχώς αφού εναποθέτει ελπίδες για κάτι καλύτερο σε πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Εξίσου σκληρή ήταν η απάντηση του κ. Καλογιάννη ο οποίος άφησε αιχμές για την προεκλογική κόντρα της κ. Καραλαριώτου με τον Κ. Τζανακούλη, ενώ την κάλεσε σε δημιουργική κριτική αλλά και σε ξεκαθάρισμα της θέσης της, για το αν δηλαδή είναι με το δήμο Λαρισαίων ή με την κυβέρνηση που στηρίζει.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπό την πλευρά τους οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης επανέλαβαν τις θέσεις τους για αντιλαϊκό, προϋπολογισμό που σηματοδοτεί την αδυναμία της δημοτικής αρχής να διεκδικήσει πόρους και προσωπικό από την κεντρική εξουσία, ενώ ο κ. Νασιώκας αρνήθηκε να ψηφίσει τον προϋπολογισμό προβλέποντας ακόμη πιο δύσκολες ημέρες για την αυτοδιοίκηση.

Στήριξη στη δημοτική αρχή ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό παρείχε ο Ντ. Διαμάντος, ενώ οι σύμβουλοι της παράταξης Τζανακούλη που είχαν αποχωρήσει  σε δήλωσή τους ξεκαθάρισαν ότι δεν θα ψήφιζαν προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ