ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑρχίζει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου η διοργάνωση «Παραδοσιακό Χωριό» που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων και την ΠΕΔ Θεσσαλίας στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Περισσότεροι απο είκοσι φορείς, κοινωνικές οργανώσεις, σχολεία και σύλλογοι θα φιλοξενηθούν, μέχρι τη Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, στα περίπτερα που έχουν ήδη στηθεί, για να παρουσιάσουν και να προβάλλουν στους Λαρισαίους τη δράση τους.

Σκοπός της ανάδειξης του Συνεταιριστικού πνεύματος των κοινωνικών δράσεων, των φορέων, του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Παράλληλα στο πλαίσιο της διοργάνωσης οργανώσεις και φορείς που συμμετέχουν θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις:

Ετσι οι Ενεργοί Πολίτες της Λάρισας απο τις  8 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2014 στο χώρο του περιπτέρου στο «Παραδοσιακό Χωριό» στην Κεντρική Πλατεία, θα πραγματοποιήσουν:

  1. Δράσεις ευαισθητοποίησης στις ιδέες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.
  2. Συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων.
  3. Ανταλλαγή χειροποίητων χριστουγεννιάτικων κατασκευών και προσφορών εθελοντών με είδη προσωπικής φροντίδας για τις αδύναμες οικογένειες του Δικτύου Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας.

Επίσης, η δομή Γιάννουλης του Παραρτήματος Α.μεΑ. Λάρισας «Ο Αριστεύς» του Κ.Κ.Π.Π.Θ. με την ευκαιρία έκθεσης προϊόντων των Εργαστηρίων της στο Παραδοσιακό Χωριό, πρόκειται να υλοποιήσει μία δράση σχετική με την ανακύκλωση χριστουγεννιάτικων ειδών. Συγκεκριμένα, στο περίπτερο του «Αριστεύς» θα υπάρχουν διαμορφωμένα κουτιά, όπου θα μπορούν όσοι επιθυμούν να αποθέσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, παιχνίδια ή άλλα σχετικά αντικείμενα, τα οποία δεν είναι πλέον χρήσιμα στους ιδιοκτήτες τους.

Εάν κάποια από τα συλλεχθέντα αντικείμενα μπορούν να μεταποιηθούν, θα αξιοποιηθούν στα Εργαστήρια της δομής, ενώ τα υπόλοιπα, κατόπιν διαλογής, θα ριχθούν στους κατάλληλους κάδους ανακύκλωσης.

Κύριος στόχος αυτής της πρωτότυπης δράσης, είναι η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης όλων των συμμετεχόντων, για την προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της ανακύκλωσης διαφόρων χρησιμοποιημένων υλικών.

Εκτός των παραπάνω, στο πλαίσιο της λειτουργίας του «Παραδοσιακού Χωριού» θα υπάρχουν και άλλες παράλληλες «εκδηλώσεις – έκπληξη».

Ο Δήμος Λαρισαίων καλεί τους δημότες να επισκεφθεί το «Παραδοσιακό Χωριό» και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ