ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΑΡΧΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΜΑΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ροντουΒολές κατά του δημάρχου και συνολικά κατά της δημοτικής αρχής Τυρνάβου, εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης “Δράση Πολιτών” Στ. Ροντούλης, αφού όπως υποστηρίζει δεν είναι δυνατόν να αγνοεί τα γραπτά ερωτήματα που απευθύνει η παράταξη για μια σειρά θεμάτων που έχουν σχέση με τη λειτουργία του δήμου.

Οπως αναφέρει ο κ. Ροντούλης ως επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών” έχει καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2014, παίρνοντας και τον σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, τα παρακάτω έγγραφα ερωτήματα:

1.  “Παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε εγγράφως το ύψος της ετήσιας οικονομικής επιβάρυνσης του δήμου Τυρνάβου από τις αντιμισθίες που καταβάλλονται στους έμμισθους αντιδημάρχους”.

2. “Σας παρακαλώ πολύ να μου γνωστοποιήσετε την πολιτική που εφαρμόζει ο δήμος Τυρνάβου έναντι ευπαθών κοινωνικών ομάδων (άποροι, πολύτεκνοι, ανάπηροι) αναφορικά με την καταβολή των δημοτικών τελών (καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού)”.

3. “Προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΤ:

Παρακαλώ πολύ να μου απαντήσετε εγγράφως στα κάτωθι ερωτήματα:

α) Ποιος έχει αναλάβει την ευθύνη της φύλαξης του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου;

β) Με ποιες διαδικασίες έχει συντελεστεί η ανάθεση της προαναφερόμενης ευθύνης;

γ) Υπάρχει επί του προκειμένου θέματος απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΤ;

δ) Με τί ποσό χρημάτων αμείβεται ο προμηθευτής της υπηρεσίας φύλαξης;

ε) Σε περίπτωση κατασταλτικού ελέγχου πληρούνται οι όροι της νομιμότητας;

στ) Υπάρχει εισήγηση της διεύθυνσης της ΚΕΔΗΤ επί του θέματος;”

“Επί όλων των παραπάνω θεμάτων δεν έχω πάρει καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή, η οποία, σημειωτέον, είναι υποχρεωμένη να απαντήσει στα ερωτήματά μου, επειδή δεν πρέπει να ξεχνά ότι όχι μόνο είμαι επικεφαλής παράταξης αλλά είμαι και δημότης που έχω κάθε δικαίωμα να γνωρίζω τί συμβαίνει στο δήμο μου.

Αλλά επειδή αποφεύγει να απαντήσει σε εμένα είναι βέβαιο ότι μαζί με όλα τα άλλα που έχω θίξει κατά καιρούς θα αναγκαστεί να απαντήσει στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης που σύντομα θα έλθουν στον Τύρναβο, αφού όπως ανέφερα και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έχω ήδη έλθει σε επαφή με τον επικεφαλής της υπηρεσία κ. Ρακιντζή”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ροντούλης τονίζοντας ότι έχουν δίκιο στελέχη της παράταξής του που κάνουν λόγο για χούντα σαρχώση – ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Τυρνάβου”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ