ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

καραχαλιοςΣε αύξηση των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες των Φαρσάλων για το 2015 προχωρά η δημοτική αρχή για να μπορέσει όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αρ. Καραχάλιος να καλύψει μέρος του ελλείμματος που κληρονόμησε το 2011 η δημοτική αρχή, Μάλιστα ο δήμαρχος διευκρινίζει ότι η αύξηση θα επιβαρύνει κάθε οικογένεια κατά 36 ευρώ περίπου ετησίως. Αναλυτικά ο δήμαρχος σε δήλωσή του αναφέρει:

“Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, μια καθαρά ανταποδοτική υπηρεσία, πρέπει να έχει ισοσκελισμένο λογαριασμό εσόδων προς έξοδα, κάθε χρόνο.
Το 2011 ξεκίνησε η λειτουργία του ενιαίου Δήμου μας, με ελλείμματα στην υπηρεσία καθαριότητας συνολικού ύψους 650.000 ευρώ, εκ του οποίου ποσό ελλειμμάτων ύψους 300.000 ευρώ στον πρώην Δήμο Φαρσάλων.
Παρά το μεγάλο μέγεθος των ελλειμμάτων, την ιδιαίτερα μεγάλη αναπροσαρμογή, κατά την τελευταία πενταετία, των τελών ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ, για το φωτισμό των κοινόχρηστων χώρων, αλλά και την επαύξηση της τιμής των καυσίμων για την κίνηση των απορριμματοφόρων, ο Δήμος Φαρσάλων χάρις και στις φιλότιμες προσπάθειες του ελλιπέστατου εργατοτεχνικού προσωπικού κατάφερε να ανταποκρίνεται στις υψηλές υποχρεώσεις του, με ιδιαίτερα χαμηλά τέλη καθαριότητας και χωρίς να επαυξήσει τα ελλείμματα που παρέλαβε, αντιθέτως τα μείωσε.
Η αναγκαιότητα λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας με δημόσιο χαρακτήρα, χωρίς προσφυγή σε ιδιώτη εργολάβο, και η κάλυψη των ελλειμμάτων που κληρονόμησε το έτος 2010, επιβάλλει την προσαύξηση των τελών σε ποσό 36,00 (τριάντα έξι) ευρώ / ετησίως, κατά μέσο όρο, για κάθε κατοικία του Δήμου μας.
Επιπλέον, στις άμεσες προτεραιότητές μας μπαίνει και η έναρξη διαδικασίας καταγραφής της πραγματικής επιφάνειας κάθε κατοικίας στο Δήμο μας, για να γίνει δυνατή αφενός η είσπραξη του πραγματικού μεγέθους του εσόδου και αφετέρου να ικανοποιηθεί η εύλογη απαίτηση καθενός συμπολίτη μας «έκαστος να καταβάλλει αυτά που του αναλογούν».
Αντίθετες και χωρίς βάσιμα επιχειρήματα απόψεις συνοδευμένες από «κροκοδείλια δάκρυα» για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, εκφράζουν αυτούς που μας κληρονόμησαν τα ελλείμματα και τις χρόνιες νοοτροπίες αποτροπής των αρχών της ισονομίας και ισοπολιτείας, που διέπει κάθε ευνομούμενη πολιτεία και το Δήμο μας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ