ΜΕ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΕΚΛ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

pame-6Το ΕΚΝΛ, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, διοργάνωσε σήμερα συγκέντρωση-πικετοφορία, ενάντια στην νέα αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύουν Κυβέρνηση-Ε.Ε-κεφάλαιο. Μιλώντας στη σημερινή συγκέντρωση ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλές υποστήριξε ότι ο νέος αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός που ψηφίζεται απόψε δεν είναι παρά η αρχή αυτής τη νέας επίθεσης.

«Η αιχμή της νέας επίθεσης είναι το τσάκισμα των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων για να στηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες στην υγεία, στην ιδιωτική ασφάλιση, για να ενισχύσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν αφορά την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών. Δε στοχεύει ούτε καν στην ανάκτηση των τεράστιων απωλειών που είχε ο λαός την περίοδο της κρίσης, αλλά στο ποια μέτρα θα παρθούν για την εξασφάλιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Σε τέτοια ανάπτυξη και ανάκαμψη αναφέρονται.  Οι αλλαγές που προετοιμάζουν θα είναι ακόμα πιο επώδυνες για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πλήττουν τις γυναίκες, τα νέα ζευγάρια, τους συνταξιούχους. Τα μέτρα αφορούν τους πάντες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΚΛ καλώντας τους εργαζόμενους, να μην πέσουν στην παγίδα της αναμονής του αποτελέσματος των περιβόητων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, να ξεπεράσουν τον αποπροσανατολιστικό «θόρυβο» σχετικά με το ποιος είναι ο ικανότερος διαπραγματευτής, ποιος έχει τις πιο σκληρές κόκκινες γραμμές, η κυβέρνηση, ή, η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσιαπλέ, κυβέρνηση και τρόικα επιδιώκουν να γίνει η ασφάλιση ατομική υπόθεση του καθένα, να γίνουμε πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών.

Τα μέτρα που προωθούν είναι:

  • Μειώνουν ξανά τις συντάξεις! Τις κατεβάζουν στα όρια των 200 και 300 ευρώ!
  • Αυξάνουν δραματικά τα όρια ηλικίας! Σβήνουν τη δυνατότητα που είχαν αρκετοί εργαζόμενοι να συνταξιοδοτηθούν πριν το 62ο έτος της ηλικίας τους ή πριν το γενικό όριο του 67ου έτους.
  • Αυξάνουν τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη σύνταξη από τα 4.500 ένσημα στα 6.000 ένσημα!
  • Συζητούν για νέους μαθηματικούς τύπους που θα μειώνουν τις συντάξεις, μαγειρεύοντας ξανά και ξανά τους συντελεστές αναπλήρωσης και τα κριτήρια έτσι ώστε να μας καταδικάσουν στην εξαθλίωση.
  • Τσακίζουν το ΕΚΑΣ που έδινε ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Αφήνουν την υγεία του λαού και την προστασία των εργαζόμενων στο έλεος των κερδών των ασφαλιστικών εταιρειών!
  • Αυξάνουν τον ΦΠΑ σε διάφορα είδη με αποτέλεσμα τις αυξήσεις των τιμών, πλήττοντας κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα!
  • Προωθούν νέα μείωση μισθών στον Δημόσιο τομέα τη στιγμή που ως σήμερα ένας δημόσιος υπάλληλος έχει χάσει πάνω από 5 μισθούς τον χρόνο.

«Πρέπει να πούμε μαζικά φτάνει πια! Μέχρι εδώ! Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!  Να μη χαρίσουμε τις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα!» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ