Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ

Ανακοίνωση – καταγγελία της παράταξης Ρ. Κομήτσα για συμπεριφορές του νέου δημάρχου

κομητσαςΔεν έχουν προηγούμενο οι αυθαιρεσίες του δημάρχου, Αθανάσιου Νασιακόπουλου, στη διοίκηση του Δήμου Κιλελέρ. Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος πολιτεύεται ως Καίσαρας και αντιμετωπίζει τον Δήμο ως βιλαέτι του δείχνοντας ένα πρόσωπο το οποίο καμία σχέση δεν έχει με όσα υπόσχονταν προεκλογικά.

Ειδικότερα, έχουμε να καταγγείλουμε ότι ο δήμαρχος:

1. Με προφορική εντολή του απαγόρευσε στους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας να ενημερώνουν τους αιρετούς της αντιπολίτευσης για την εξέλιξη των δημοτικών έργων και για τη διαδικασία ανάθεσης έργων και εργασιών, ενώ εφαρμόζει μία συστηματική πολιτική τρομοκράτησης του προσωπικού του Δήμου μας.

2. Με απόφασή του απασχολεί διάφορα άτομα σε θέσεις ευθύνης, αυθαίρετα και χωρίς καμία νόμιμη σχέση εργασίας, με μοναδικό κριτήριο το ότι ήταν υποψήφιοι μαζί του στις προηγούμενες εκλογές.

3. Ακόμη χειρότερα, φθάσαμε σε σημείο να διατίθενται μέσα και οχήματα του Δήμου Κιλελέρ σε ιδιώτη εργολάβο, ο οποίος με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, χωρίς κατατεθειμένες προσφορές και δίχως επίβλεψη από την Τεχνική Υπηρεσία, εκτελεί αποκατάσταση τομών στο ενδοδημοτικό οδικό δίκτυο. Αυτά τα πράγματα είναι πρωτοφανή για τον Δήμο Κιλελέρ ενώ υπάρχουν και στοιχεία (φωτ.) που δείχνουν τους υπαλλήλους του εν λόγω εργολάβου να χρησιμοποιούν φορτηγό του Δήμου Κιλελέρ για να κάνουν τη δουλειά του με το αζημίωτο λες και το φορτηγό είναι περιουσία του εργολάβου.

4. Στην προσπάθειά του να τρομοκρατήσει το προσωπικό, ο δήμαρχος προχώρησε σε αποσπασματικές μετακινήσεις εργαζομένων στα διάφορα Τμήματα του Δήμου δημιουργώντας σύγχυση στη λειτουργία των Υπηρεσιών, γεγονός που τον ανάγκασε εκ των υστέρων να προχωρήσει στη μερική ανάκλησή τους.

5. Για να βολέψει κάποιους ψηφοφόρους του στον Δήμο εφαρμόζει την απασχόληση των πέντε ημερομισθίων τον μήνα στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, σε μια εποχή που δεν υπάρχει φόρτος εργασίας και που οι ανάγκες μπορούν να καλύπτονται από το μόνιμο προσωπικό μαζί με τους συμβασιούχους οκταμηνίτες.

6. Τέλος, μετά από δική μας καταγγελία απομάκρυνε άτομα τα οποία παρουσίαζε σαν εθελοντές και απασχολούσε παράνομα σε θέσεις υποστήριξης του γραφείου του δημάρχου και του προέδρου του ΟΠΑΠ του Δήμου Κιλελέρ.

Προφανώς ο κ. Νασιακόπουλος δεν έχει αντιληφθεί ότι υπηρετεί σε δημόσιο φορέα και οφείλει να λειτουργεί με σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία αλλά θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ό, τι θέλει, χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν. Πιστεύουμε ότι αυτή η πρακτική είναι άκρως επιζήμια για τα συμφέροντα του Δήμου Κιλελέρ και για όλους τους Δημότες ενώ αν συνεχιστεί, είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τον Δήμο μας στη διάλυση και τον οικονομικό μαρασμό.

Εμείς λέμε ότι ο Δήμος Κιλελέρ δεν είναι το μαγαζάκι κανενός. Καλούμε λοιπόν τον δήμαρχο Κιλελέρ να αλλάξει άμεσα τη συμπεριφορά του και να σταματήσει τις αυθαιρεσίες και τις απαράδεκτες πρακτικές του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ