ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Γ.Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

???????????????????????????????Την ενημέρωση πως η διοργάνωση του αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο,τίθεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και πως με απόφαση του Υπουργείο Πολιτισμού, και πιο συγκεκριμένα του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, αποφασίστηκε η επιχορήγηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης, με το ποσό των 18.000 ευρώ, έλαβε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος επισκέφτηκε για το λόγο αυτό τα γραφεία του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας, που συνδιοργανώνει την μεγάλη αθλητική εκδήλωση και συναντήθηκε με τα μέλη του Συλλόγου

Ο βουλευτής Λαρίσης, ο οποίος είχε ξεκινήσει τις επαφές στα αρμόδια υπουργεία με στόχο την υιοθέτηση του αγώνα και την πραγματοποίηση αυτού, αμέσως μετά τη συνάντηση με τα μέλη της Ομοσπονδίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την έγκριση της πολιτείας και πιο συγκεκριμένα με την απόφαση του κ. Ανδριανού να επιχορηγηθεί η διοργάνωση του αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο πραγματοποιήθηκε το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για το μεγάλο αυτό γεγονός.

Όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν οφείλουμε όλοι μας να καταλάβουμε πως τουρισμός δεν είναι μόνο οι διακοπές στα πανέμορφα ελληνικά νησιά, αλλά είναι μια διαδικασία που μπορεί να συμβαίνει στην Ελλάδα δώδεκα μήνες το χρόνο. Μεγάλα αθλητικά γεγονότα, σαν αυτό που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα, αποτελούν μια από τις καλύτερες ευκαιρίες για να οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο η προβολή του τουριστικού ελληνικού προϊόντος, μα και να αποκομίσει ολόκληρη η περιοχή πολλά και σημαντικά οφέλη.

Η ευκαιρία δεν πρέπει και δεν θα πάει χαμένη και για τον λόγο αυτό ευχαριστώ του Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό ο οποίος με την απόφασή του βοηθάει τα μέγιστα, αλλά και την Δ/νση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ. Ακόμη τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης κ. Δημήτρη Γεωργούλη και φυσικά τον Πρόεδρο και τα μελή του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας, γιατί χωρίς τις δίκες τους συνεχείς προσπάθειες δεν θα φτάναμε στο αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα».

Από την πλευρά του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Τριανταφύλλου δήλωσε «Ελπίζω να έρει σε πέρας αυτό το μεγάλο εγχείρημα για τη Θεσσαλία, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι βαρετό να λέμε συνέχεια ευχαριστώ, αν δεν ήταν όμως κάποιοι άνθρωποι κοντά μας, δεν θα ήταν εφικτό αυτό το εγχείρημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, τον βουλευτή Χρήστο Κέλλα για την αμέριστη στήριξη   και  την συνεχή του παρουσία κοντά μας, τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου και όλους όσους προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν για την υλοποίηση αυτού του ονείρου. Πρέπει σε τέτοια γεγονότα όλοι να είμαστε ενωμένοι, για να πετύχουμε σημαντικά και μεγάλα σε αξία πράγματα».

Παρόντες στην συνάντηση ο Αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ . Διονύσης Μπαλούκας, ο Πρόεδρος του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Γιώργος Τριανταφύλλού και τα μέλη κκ. Νίκος Μεζίλης και Γρηγόρης Κοντός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ