ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ Ν. ΡΩΜΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΡΩΜΑΝΟςΠλήρες αδιέξοδο στη υπόθεση της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού. Η συνάντηση του πατέρα του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης δεν απέδωσε καρπούς. Πηγές του  υπουργείου Δικαιοσύνης  ανέφεραν: «Ο πρωθυπουργός άκουσε την αγωνία του πατέρα. Του ζήτησε να βοήθησει ψυχολογικά το παιδί του για να σταματήσει την απεργία πείνας.

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης του εξήγησε το νοθετικο πλαίσιο που ισχύει για τις εκπαιδευτικές αδειες το οποίο είναι από τα πιο σύγχρονα. Σε αυτό έχει προστεθεί και η εξ’ αποστάσεως μάθηση κάνοντάς το ακόμα πιο σύγχρονο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και η Πολιτεία δεν μπορούν να παρέμβουν περαιτέρω από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο».

Ο Γιώργος Ρωμανός, βγαίνοντας από την συνάντηση είπε: «Μίλησα με τον πρωθυπουργό. Βρισκόταν εκεί και ο υπουργός Δικαιοσύνης. Δεν βρέθηκε μια λύση μέχρι στιγμής στο πρόβλημα. Νομίζω θα το ξανασυζητήσουν και εύχομαι να βρούν μια λύση. Εγώ ζητάω να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου και επίσης από πλευράς ανθρώπινης, εγώ μιλάω τώρα σαν πατέρας να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Το παιδί μου θα συνεχίσει και ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, ξέρει που βρίσκεται το δίκιο. Αυτή την στιγμή ο Νίκος είναι σε πολύ κρίσιμη φάση η υγεία του όσο περνάνε οι ώρες και οι ημέρες αυξάνεται η πιθανότητα ενός θανάτου με ότι αυτό θα συνεπάγεται για την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα».

Η συνάντηση έγινε σε βαρύ κλίμα και αυτό λόγω και της χθεσινοβραδινής αποστροφής του Αντώνη Σαμαρά στην Βουλή, ο οποίος τα έβαλε με τον Αλέξη Τσίπρα για τους ύμνους του στον Ρωμανό θυμίζοντας πως είναι καταδικασμένος για ληστείες με καλάσνικοφ.

Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού έφτασε λίγα λεπτά πριν τις 11 στο Μέγαρο Μαξίμου με ταξί το οποίο μάλιστα ζήτησε να τον περιμένει.

Την αποκάλυψη ότι ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού εξοργίστηκε με όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην Βουλή για τον γιο του, έκανε μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης.

«Χθες, ο πατέρας δεν ήθελε να πάει ακούγοντας τα όσα είπε στην Βουλή ο πρωθυπουργός για το παιδί του», είπε ο κ. Ραγκούσης.

Και πρόσθεσε ότι του είπε ότι πρέπει να πάει γιατί εκείνος το ζήτησε και για να έχει ήσυχη την συνείδησή του.

Για το Νίκο Ρωμανό ο κ. Ραγκούσης είπε ότι θα κάνει απεργία δίψας αν περάσει η τροπολογία και ότι είναι αντίθετος με το ραντεβού του πατέρα με τον κ. Σαμαρά γιατί πιστεύει ότι αυτή την στιγμή δεν βοηθαει σε τίποτα και ότι υπάρχει εκμετάλλευση του πόνου των γονιών του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ