ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ: ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΩ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ!

ρωμανοςΜε επιστολή του, ο διευθυντής του Λυκείου των φυλακών Αυλώνας και δάσκαλος του Νίκου Ρωμανού, κάνει έκκληση για την χορήγηση αδειών στον 21χρονο απεργό πείνας, προτείνοντας μάλιστα να τον συνοδεύει ο ίδιος προσωπικά στην σχολή του!

Την ώρα που ο Νίκος Ρωμανός διανύει την 28η ημέρα της απεργίας πείνας και σήμερα βρήκε έναν ακόμη υποστηρικτή και συγκεκριμένα τον δάσκαλό του από τις φυλακές της Αυλώνας.

Ο Πέτρος Δαμιανός, Διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, αναφέρεται στην ανάγκη δημιουργικών κινήτρων μέσα στις φυλακές, αλλά και στην υγεία που απορρέει όταν οι νέοι αγωνίζονται.

Δηλώνει πρόθυμος να συνοδεύει τον Νίκο Ρωμανό στην σχολή του κατά τις εκπαιδευτικές άδειες, σημειώνοντας μάλιστα πως το έχει κάνει και στο παρελθόν και μάλιστα με έναν άλλο μαθητή που είχε και μεγαλύτερη ποινή από αυτή του Ρωμανού.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Δαμιανού

«Ο Νίκος ήταν μαθητής μου στο Γυμνάσιο Λύκειο που λειτουργεί εντός του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα. Όλοι παρακολουθούμε και μετράμε με αγωνία τις ημέρες απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού, με αίτημα την φοίτηση του στην ανώτατη σχολή στην οποία εισήχθη.

Η επιτυχία του όμως δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού μέχρι σήμερα δεν του έχει δοθεί η απαιτούμενη άδεια, προκειμένου να παρακολουθεί μαζί με τους συμφοιτητές του τα μαθήματα της Σχολής του.

Επειδή η παιδεία προσφέρεται στους ναούς της, τα σχολεία.

Επειδή η εκπαίδευση στις φυλακές έχει ανάγκη από δημιουργικά κίνητρα, για να λειτουργήσει ως παράδειγμα στους επόμενους μαθητές.

Επειδή είναι υγεία για μια κοινωνία, να διαθέτει νέους οι οποίοι αγωνίζονται.

Επειδή η παιδεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα, γιατί αποδεδειγμένα βοηθά στην ανάπτυξη και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του ανθρώπου.

Και επειδή ο Νίκος Ρωμανός, διεκδικεί με κίνδυνο της ζωής του τα παραπάνω δικαιώματα,

απευθύνω ανοιχτή πρόταση-έκκληση, αποκλειστικά ως δάσκαλος, για να του δοθεί η δυνατότητα με τη φυσική παρουσία του, να παρακολουθεί τα μαθήματα και τα εργαστήρια, με την συνοδεία μου. Ας αφήσουμε την ιδιαίτερη σχέση του δάσκαλου με τον μαθητή του να λύσει το πρόβλημα. Ας επιτρέψουμε την εμπιστοσύνη του δάσκαλου προς τον μαθητή του και την εμπιστοσύνη του μαθητή προς τον δάσκαλο του, να εγγυηθούν την επιστροφή του Νίκου Ρωμανού στη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού. Μετά από είκοσι (20) χρόνια στην εκπαίδευση νέων στη φυλακή, μπορώ να εγγυηθώ μια ”επιστροφή”.

Είναι μια λύση εφικτή, γιατί και στο παρελθόν έχω συνοδεύσει επιτυχώς μαθητή μου, με ποινή μεγαλύτερη από αυτή του Νίκου. Είναι μια λύση χωρίς νικητές και ηττημένους. Είναι μια λύση από την οποία όλοι μας έχουμε να μάθουμε πολλά.

Πέτρος Δαμιανός

Διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com